BRIOSCINE

 

Pin It Γλυκά ψωμάκια απο την Ιταλιά!!!
DSC_3572

Υλικά

1 αυγό

225 ml χλιαρό γάλα

80 γρ ζάχαρη

500 γρ φαρίνα

1 φακελάκι μαγιά

100 γρ βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

Για το φινίρισμα

Γάλα

Ζάχαρη

Συνταγή

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ.

DSC_3560

Μόλις ομοιογενοποιηθουν καλά τα υλικά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα

DSC_3561

Μέχρι να απορροφήθει όλο από την ζύμη.

Ρίχνουμε έπειτα λίγο αλεύρι στο πάγκο μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μην κολλάει στο χέρι.

DSC_3562

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.

DSC_3564

DSC_3565

Έπειτα παίρνουμε κομμάτια ζύμης και το κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί.

DSC_3566

Τα αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

Μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

DSC_3567

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

DSC_3570

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Πηγή [embedded content]

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Syntages…apo spiti, http://syntagesapospiti.blogspot.com/2017/04/brioscine.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Mac and Cheese
  2. Κριθαρότο με γαρίδες
  3. Αραπίνα η νηστίσιμη
  4. Συννεφάκια με λουκούμι