Brownies με τρεις σοκολάτες

 

Δείτε τη συνταγή απο Sugar Buzz

Αυτή τη φορά είπα να ανεβάσω πολύ πιο σύντομα συνταγή! Το έφτιαξα δύο φορές, κρίμα ήταν να το αργήσω! Βέβαια επειδή κλασικά έχει περάσει από μεσάνυχτα που γράφω, παίζει να με πάρει ο ύπνος και τελικά να μείνει το καημένο το brownie στα αποθηκευμένα και το πρωί να το νικήσει η εφορία ή η πολεοδομία όπου θα χάσω όλη τη μέρα μου και να μην ξέρει κι αυτό το ίδιο πότε θα κάνει εμφάνιση.
Αν λοιπόν είναι Δευτέρα πρωί και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τότε δε με πήρε ο ύπνος!

Περίμενα πώς και πώς να έρθουν τα βιβλία που είχα παραγγείλει από το amazon (πάλι καλά που μου τα παραγγέλνει δηλαδή μια φίλη μου, γιατί μια φορά πήγα να το κάνω και μπερδεύτηκα…ναι, ναι ξέρω είναι πανεύκολο, αλλά ειλικρινά τι να σας λέω τώρα? Τουλάχιστον παραγγέλνω από άλλα sites είδη ζαχαροπλαστικής, εκεί ξέρω!)και μόλις ήρθαν έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα. Και μετά με τα μούτρα στην κουζίνα!
Βασικά το ένα βιβλίο είναι αποκλειστικά για brownies, το «Fat Witch Brownies», του οποίου η συγγραφέας έχει το ομώνυμο κατάστημα στη Νέα Υόρκη και γίνεται χαμός με τα brownies!
Το ερωτεύτηκα λοιπόν! Όχι το μαγαζί, το βιβλίο! Το μαγαζί ελπίζω να το ερωτευτώ του χρόνου, αν με το καλό πάω Νέα Υόρκη που με προσκάλεσε μια φίλη μου, δηλαδή αν πιάσουν τα λεξοτανίλ και δεν καταλάβω την πτήση, γιατί διαφορετικά θα μείνω στο σταθμό της μετεπιβίβασης…μεγάλο θέμα αυτό με το αεροπλάνο, αφήστε το, μια άλλη φορά! Δεν το είχα παλιότερα, το απέκτησα, σαν τη μυωπία ένα πράγμα. 
Whatever…ήθελα να πω λοιπόν ότι θες να τα φτιάξεις όλα τα brownies, αλλά κόλλησα με αυτό το τριπλοσοκολατένιο. Ή κολλάς ή δεν κολλάς. Πώς να σας πείσω να το φτιάξετε? Το βασικό μου επιχείρημα είναι…3 σοκολάτες! Από “κει και πέρα κάντε ό,τι θέλετε! :)
 
Υλικά
110γρ. βούτυρο
90γρ. κουβερτούρα
60γρ. σοκολάτα γάλακτος
90γρ. λευκή σοκολάτα
3 αυγά
200γρ. ζάχαρη
1 βανίλια(ή 1/2κ.γ. εσάνς βανίλιας)
100γρ. αλεύρι
1/4κ.γ. αλάτι
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20*20εκ. (ή και στρογγυλό).
Τεμαχίζουμε όλα τα είδη σοκολάτας.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τα κομματάκια κουβερτούρας και τα μισά από τη σοκολάτα γάλακτος. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν (εγώ το έκανα σε μπεν μαρί). Αφού λιώσουν τα αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Όταν δούμε ότι αρχίζει να γίνεται χλιαρό προς κρύο, ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς(αντιστάσεις)/160βαθμούς(αέρα).
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια με αυγοδάρτη, απλά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα βούτυρο-σοκολάτες και ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το αλεύρι και αλάτι. Αφού ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και όλα της λευκής και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
Ρίχνουμε στο ταψάκι, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε 30-35′.
Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και μετά κόβουμε.
Προαιρετικά, λιώνουμε επιπλέον 50γρ. λευκής σοκολάτας και ρίχνουμε από πάνω από τα κομμάτια, αλλά μετά μιλάμε για υπερβολή! :)
Παρατηρήσεις
- Τη μια φορά το άφησα 30′ και βγήκε αρκετά ζουμερό μέσα. Τη δεύτερη φορά το άφησα 5-6′ παραπάνω και είχε ψηθεί λίγο περισσότερο. Την πρώτη φορά ήταν λίγο πιο κολασμένο θα έλεγα! Αλλά σε δυσκολεύει λίγο στο κόψιμο, οπότε το έβαλα ψυγείο και μετά το έκοψα.
- Το σημαντικό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, είναι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος βουτύρου-σοκολάτας πριν αναμείξουμε τα αυγά.

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Βrownies χωρίς ζάχαρη!/ Sugarfree brownies
  2. Ατομικά Brownies Σοκολάτας με Καραμελωμένη Μπανάνα και Φουντούκια
  3. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα
  4. Mηλόπιτα Ρολό σε Φύλλο Κρούστας με Μαρμελάδα Γάλακτος