Cake Pops (γλειφιτζούρια από κέικ)

 

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

1 φλιτζάνι γάλα

2 αυγά

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

λίγο αλάτι

3 κ.σ. κακάο

150 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2-3 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούτα (για την επικάλυψη)

χρωματιστή τρούφα

500 γρ. από το παραπάνω κείκ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο.

Προσθέτετε τα αυγά, την λιωμένη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.

Τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 50 λεπτά.

Φτιάχνετε μία ganache σοκολάτας.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνετε σε ένα μπολ στο οπόιο έχετε θρυματίσει την σοκολάτα.Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα να πήξει.

Θρυματίζετε το κέικ με τα χέρια σας να το κάνετε ψίχουλα.Προσθέτετε την σφιχτή ganache και το κονιάκ.

Ζυμώνετε να ενωθούν καλά.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.

Στη συνέχεια λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.Βάζετε σε κάθε μπαλάκι ένα ξυλάκι και το βουτάτε στη σοκολάτα.Τέλος πασπαλίζετε με τρούφα.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: cookcool, http://www.cookcool.gr/γλυκά/cake-pops-γλειφιτζούρια-από-κείκ.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Disco-ball cake pops
  2. Jack ‘o’ lanterns cake pops
  3. Cake Pops
  4. Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ!