Chili Con Carne

 

Δείτε τη συνταγή στο Merry Christmas

Chili con carne ή αλλιώς «Κρέας με Πιπεριές» και για την ιστορία προέλευσης …πιπεριές τσίλι!
Έδεσμα με πολλές «διαμάχες» για την ορθότητα της συνταγής και της Tex Mex κουζίνας!
Το Chili Con Carne μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά στο Σαν Αντόνιο,του Τέξας από τους στρατιώτες!


Τα υλικά μας
400 gr. κιμά μοσχαρίσιο
2 κονσέρβες φασόλια κόκκινα
1 φλυτζάνι καλαμπόκι γλυκό
1 φλυτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους
10 φέτες πιπεριές χαλαπένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1  φλυτζάνι ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 φλυτζάνι μπύρα Fraziskaner  
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
για το σερβίρισμα 
Sour Cream και λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο 


Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και το σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Όταν καβουρδιστεί ο κιμάς σβήνουμε με την μπύρα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά,εκτός από το καλαμπόκι και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί και βράζουμε.
10 λεπτα πρίν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά και σερβίρουμε με Sour Cream.


Πηγή: Merry Christmas

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ~ Chili con Carne ~
  2. Marshmallows
  3. Pasta all” Aglio e Olio – Πάστα Αλ Όλιο
  4. Σπανακόρυζο