Chutney με μήλο και σταφίδες

 

Από το βιβλίο «Good Home Preserving» της Diana Peacock με μικρές αλλαγές.

Μόλις ετοιμαστεί το Chutney είναι έντονη η μυρωδιά του ξυδιού, όταν όμως ωριμάσει και τα αρώματα δέσουν καλύτερα, έχει πολύ απαλή γεύση. Φυσικά, μπορούμε να αυξομειώσουμε τα αρώματα κατά βούληση.

Eπίσης, αν δεν θέλουμε κομματάκια στο μείγμα μας, μπορούμε, πριν από το βράσιμο, να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ, για να λιώσουν τα υλικά. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος, για να ετοιμαστεί.

Τα Chutney, γενικά, διατηρούνται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για 1 χρόνο το λιγότερο, αν δεν έχουν ανοιχτεί τα βάζα. Αν ανοιχτούν, διατηρούνται στο ψυγείο και το Chutney πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 4 εβδομάδες.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Chutney Μήλο – Σταφίδα (Τσάτνυ Μήλο – Σταφίδα)
  2. Κομπόστα μήλο με σταφίδες
  3. μάνγκο chutney
  4. Μπισκότα με σταφίδες, σοκολάτα και νιφάδες…