Coleslaw

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Πολύ εμφανίσιμη και νόστιμη σαλάτα, θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι
και θα συνοδεύσει  εξαιρετικά τα ψητά κρέατα!
 
Υλικά για 4 μερίδες:
300 γρ  λάχανο
2 καρότα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές μαγιονέζα
4 κουταλιές sour cream
1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Για τη sour cream:
250 γρ κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα τη δική μας
sour cream:
Ζεσταίνουμε ελαφρά σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (να μην βράσει ούτε να κάψει), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο γάλακτος. 
Ανακατεύουμε καλά και την μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. 
Αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. 
Κατόπιν την φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Για τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο
και τρίβουμε το καρότο. 
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα. 
 Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
 Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε. 
 
Καλή απόλαυση!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αρνίσια παϊδάκια κοκκινιστά
  2. Μπισκότα με σοκολάτα
  3. Κρεμμυδόσουπα
  4. Τραγανά cookies με βρώμη