Cupcake cheesecake! Και χρόνια πολλά στους μπαμπάδες!

 

Δείτε τη συνταγή απο Sugar Buzz

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες! Σήμερα είναι η ημέρα του πατέρα γιατί και αυτοί δικαιούνται να έχουν τη γιορτή τους!
Πίσω στα δικά μας…δεν προλάβαινα όλη την εβδομάδα να γράψω, αν και έκανα διάφορα γλυκά, αφήστε που περίμενα να περάσει και η έκλειψη, γιατί το ζώδιο έλεγε να μην ασχοληθώ με τα διαδικτυακά! Και μετά από αυτό που είπα την τελευταία φορά, δε με συνέφερε και πολύ η έκλειψη!! Αλήθεια εσάς σας επηρέασε καθόλου??!
Whatever! Για να είμαι εντάξει με ό,τι ανέφερα τις προάλλες, ήθελα να σχολιάσω ένα γεγονός παρά το ότι πέρασε καιρός! Θα μου πείτε, πέρασε καιρός, τι νόημα έχει. Ναι ok δεν έχει νόημα, αλλά για όσα έρθουν μπορεί να έχει νόημα, μπορεί να μην έχει, έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε…
Εξάλλου όταν γίνεται κάτι διαδικτυακά, εννοώ στο χώρο των food blogs(αλλού δεν έχω ιδέα), ξαφνικά γίνεται ένας πανικός στο facebook, σχόλια στους «τοίχους»,»like»-ξεlike(!), ενημέρωση σε όλους, διεκδίκηση δικαιωμάτων…σωστό-λάθος, καλό-κακό κτλ κτλ…Όλα πολύ λογικά όταν πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που υφίσταται διαδικτυακά.
Αναρωτήθηκα όμως γιατί δεν σχολιάστηκε τίποτα σε αυτή την διαδικτυακή ομάδα όταν ανέβηκε το σχόλιο της κ.Ψυχούλη από την Ιωάννα? Γιατί στις χαρές και στα πανηγύρια είμαστε όλοι μες στην καλή χαρά και ααα τι ωραία περνάμε και όλα καλά όλα ανθηρά? Anyway οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Ο καθένας μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις, εγώ έχω τις δικές μου. Υποθέτω ότι πολλοί θα πούνε «δείχνουμε ανωτερότητα, δεν το συνεχίζουμε κτλ», αλλά σε άλλα θέματα δε είδα αυτή την ανωτερότητα.
Τουλάχιστον μέσα από όλα αυτά χαίρομαι για κάποια πράγματα (εδώ κολλάει να τα αναφέρω σαν bullets, αλλά δεν είναι powerpoint εργασίας, οπότε θα φανεί παράξενο!), όπως ότι στην Χαλκιδική δεν γνώρισα την κ.Ψυχούλη, γιατί πήγα άλλες μέρες, αλλά γνώρισα δημοσιογράφο του Γαστρονόμου που κάναμε πολύ καλή παρέα και αληθινή όχι ψεύτικη (αλλά θα μου πεις και στο χώρο των δημοσιογράφων υπάρχουν οι σωστοί, οι «όχι και τόσο» σωστοί, οι κομπλεξικοί κτλ, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα…πού να βλέπατε και στο δικό μου!!), χαίρομαι που με κάλεσαν εκεί σαν sugarbuzz.gr και όχι σαν κάτι άλλο, που κάποιοι εκτίμησαν αυτό που κάνω και πρόκειται για το hobby μου (γιατί είναι πολύ ωραίο το πρωί να δουλεύεις στο επάγγελμά σου και το απόγευμα στο σπίτι να χαλαρώνεις με το όποιο hobby σου και στη συγκεκριμένη περίπτωση να ψάχνω, να διαβάζω πάνω στη ζαχαροπλαστική, να δοκιμάζω, να πειραματίζομαι, να βλέπω το αποτέλεσμα και πάλι από την αρχή να ψάχνω πώς να το φωτογραφίσω, πώς να το στήσω, πώς να το συνθέσω, χωρίς να έχω καθόλου γνώσεις του επαγγελματία), χαίρομαι επίσης για τους λίγους ανθρώπους που γνώρισα καλύτερα μέσα από τα blogs και που με γνώρισαν και εκείνοι κ δεν πειράζει αν υπάρχουν κάποιοι που θα σε παρεξηγήσουν με όλα τα παραπάνω, αλλά στατιστικά αυτό συμβαίνει (!), αν ναι και χαίρομαι που την Κυριακή 3 ιουλίου θα πάω στο party του donkeyand the carrot, στο οποίο θα χορηγήσουμε τα φαγητά, τα γλυκά και το κέφι μας! Γιατί κάτι τέτοια είναι πολύ ωραία όταν γίνονται!
Τώρα βέβαια δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι για το κατεβατό που έγραψα, φανταστείτε ότι όταν μιλάω μπορώ να πω περισσότερα, αλλά μια φορά το κάνω αυτό τώρα και μετά θα ασχολούμαι με τα νέα της ημέρας και τις συνταγούλες.
Οπότε για τη συνταγή που επέλεξα έχω να πω ότι ενθουσιάστηκα γιατί το αποτέλεσμα δεν το περίμενα. Το κέικ είναι vegan, περίμενα να έχει τη γεύση του ροδάκινου και της καρύδας, αλλά τελικά δεν ήταν έντονο και λέω τι κρέμα να βάλω από πάνω? Βουτυρόκρεμα που βάζουν συνήθως ένιωθα ότι δεν ταίριαζε με τίποτα, ήθελε κάτι πιο δροσερό. Οπότε εκεί που έκανα ένα cheesecake, λέω ας κρατήσω λίγη κρέμα να το δοκιμάσω. Λοιπόν τρώγεται με το κουτάλι το cupcake και όπως πέφτει και το γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του του δίνει δέκα πόντους παραπάνω! Προϋπόθεση? Σερβίρεται φρέσκο! Αν μείνουν στο ψυγείο χάνουν λίγο τη φρεσκάδα, αλλά και πάλι μια χαρά τρώγονται!
Αυτά για σήμερα, μη σας πω και για κανά μήνα!!! Αααα και για να μην ξεχάσω, τα cupcake wrappers με τα πουά είναι δώρο φίλης αναγνώστριας της Εύας από την…Αυστραλία!! Κάτι για το οποίο επίσης χαίρομαι πάρα πολύ που έχει προκύψει από το blogging!

Υλικά:
1 κούπα αλεύρι
1/4
κούπας σκόνη αμυγδάλου
1
κ.γ. μπείκιν
1/4
κ.γ. σόδα
¼
κ.γ. αλάτι
1/2
κούπα γάλα καρύδας
1/2
κούπα πουρέ ροδάκινου
3/4
κούπα ζάχαρη
1/3
κούπα ηλιέλαιο
1/2
κγ. εσάνς βανίλιας ή ένα φακελάκι βανιλίνη
1
κ.σ. ρούμι(ή κονιάκ)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με 12 θήκες μάφινς, χάρτινες θήκες
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε αλεύρι, αμυγδαλόσκονη, μπείκιν, σόδα.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε γάλα καρύδας,πουρέ ροδάκινου, ζάχαρη, λάδι, βανίλια, ρούμι και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη και γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς. Επειδή δεν φουσκώνουν πολύ(δεν έχουν αυγά), αν έχουμε μεγάλες χάρτινες θήκες μπορούμε να τις γεμίσουμε μέχρι πάνω. Αν έχουμε μικρότερες, ίσως περισσέψει λίγο μείγμα.

Ψήνουμε για 22-25’ περίπου.
Για την κρέμα cheesecake:
200γρ. τυρί φιλαδέλφεια
70γρ. κρέμα γάλακτος(35%)
1κ.σ. άχνη


Χτυπάμε τα τρία παραπάνω στο μίξερ να ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και να σφίξει λίγο το μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60’ και μετά βάζουμε σε κορνέ και φτιάχνουμε μια σβουρίτσα πάνω από κάθε κεκάκι!
Ολοκληρώνουμε με γλυκό βύσσινο γιατί ταιριάζει πολύ!!
Η συνταγή από εδώ.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μοντέρνος ντάκος
  2. Τάρτα με κρέμα και μαρμελάδα φράουλα
  3. Τάρτα με κρέμα και μαρμελάδα φράουλα
  4. Χοιρινό μπούτι με μέλι και πορτοκάλι