Cupcakes χωρίς γλουτένη, με ρυζάλευρο, λεμόνι και ινδοκάρυδο / Gluten free cupcakes with lemon and coconut

 

Δείτε τη συνταγή απο Sugar Buzz

Και ναι, προλαβαίνω να κάνω ανάρτηση!Σε ένα διάλειμμα από το τρέξιμο κι ευελπιστώ ότι θα ολοκληρώσω την ανάρτηση και δε θα προκύψει κάτι ώστε να κλείσει το laptop πριν πατήσω δημοσίευση!
Και όταν λέω τρέξιμο, εννοώ και κανονικό τρέξιμο και περπάτημα και μάλιστα αρκετό περπάτημα αυτές τις μέρες(τελικά οι απεργίες των ΜΜΜ μάλλον καλό κάνουν!!). Νομίζω ότι πρέπει να κυκλοφορώ με τα αθλητικά μέσα στην τσάντα(ευτυχώς που διαλέγω μεγάλες τσάντες, να χωράνε τα πάντα μέσα!Βιβλία, ταπεράκια, τώρα και παπούτσια!…τελειώνεις τη δουλειά και δεν υπάρχει λεωφορείο ούτε ζωγραφιστό?! Βρίσκεις μια γωνίτσα, βγάζεις τα αθλητικά από την τσάντα του Sport Billy (φαντάζομαι κάποιοι θα το θυμάστε!), αλλάζεις γρήγορα τις ψηλές σου μπότες και ξεκινάς περπάτημα…αρκεί βέβαια το υπόλοιπο outfit έστω και λίγο να υποστηρίζει τα αθλητικά, μην κυκλοφορούμε με παλτουδάκι και αθλητικά…εεε?!
Και μετά τη φλυαρία μου και το παραλήρημά μου, μήπως να έλεγα και για τη συνταγή??Η μισή είναι υγιεινή θα τολμούσα να πω και ταιριάζει με τα αθλητικά! Η άλλη μισή, το επάνω μέρος ταιριάζει με τις μπότες! Είναι για την εμφάνιση!
Πειραματίστηκα με συνταγή χωρίς γλουτένη μετά από καιρό, όχι γιατί έχω θέμα με την γλουτένη, αλλά επειδή είναι καλύτερες αυτές οι συνταγές εφόσον δεν χρησιμοποιούν το άσπρο αλεύρι. Το ρυζάλευρο που χρησιμοποίησα και το κορν φλάουρ είναι από μαγαζί με βιολογικά και γράφουν ότι δεν περιέχουν γλουτένη(στο σούπερ μάρκετ το κλασικό κορν φλάουρ περιέχει γλουτένη).
Έχει και το γιαούρτι η συνταγή και το λάδι, τι να σας λέω τώρα, ό,τι πρέπει μετά το περπάτημα! Μετά αν μας πιάσει η λιγούρα βέβαια για κάτι πιο θερμιδογόνο, θυμόμαστε τα μελομακάρονα των γιορτών και παραμένουμε στο ρυζάλευρο και λέμε κι ευχαριστώ!
Υλικά:
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι (έβαλα 2%)
1 κούπα ρυζάλευρο (χωρίς γλουτένη)
1/2 κούπα κορν-φλάουρ(χωρίς γλουτένη)
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
1κ.σ. μπέικιν
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C (ή 170 C σε αέρα). Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί με 12 θήκες για μάφινς (ή αλλιώς τις λαδώνουμε και αλευρώνουμε ή χρησιμοποιούμε κατευθείαν θήκες σιλικόνης).
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε (με αυγοδάρτη) τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό και ξύσμα. Ρίχνουμε και τα στερεά, ομογενοποιούμε.
Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για 20-25′ (ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε να ροδίζουν).

Για την κρέμα(έτσι να βρίσκεται…!)
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. άχνη (κοσκινισμένη)
λίγο λιμοντσέλο(δηλαδή ανάλογα τα γούστα)
2κ.σ. γάλα 

Χτυπάτε στο μίξερ τα παραπάνω υλικά και δοκιμάζετε ,αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λιμοντσέλου ρίχνετε λίγο λίγο.
Αφήνετε στο ψυγείο λίγο να σταθεροποιηθεί και μετα γεμίζετε κορνέ ή και με κουταλάκι διακοσμείτε τα κεκάκια.
Η” δεν τα διακοσμείτε και καθόλου και ρίχνετε απλά ζάχαρη άχνη!

Η συνταγή των cupcakes από εδώ

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. CupCakes με Πράσινο Κολοκύθι και Frosting Baileys
  2. Μπισκοτένιες μπουκίτσες με κόκκινα μύρτιλλα και λεμόνι/ Redcurrant shortbread bars with lemon
  3. Chai cupcakes, αποτελέσματα κλήρωσης και video!
  4. Χριστουγεννιάτικα Cupcakes με γεύση Mήλο Τσάι Κανέλα

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • λαγανα χωρις γλουτενη