Faux μπουγάτσα

 

image






Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

image

  • Φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. Μαργαρίνη ή Βούτυρο
  • 1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλλα για το τέλος

image

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι


image




Τσαλακώνουμε το φύλλα κρούστας, ένα ένα σα βεντάλιες και τα τοποθετουμε στο ταψί μας







image




Θα πρέπει να γίνουν κάπως έτσι








image

Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνουν τραγανιστά τα φύλλα








image

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπωλ. Το άδειο κεσεδάκι από το γάλα το γεμίζουμε δύο φορές με νερό και το ρίχνουμε μέσα στο ζαχαρούχο και ανακατέβουμε







image

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ζεστό φυλλο, να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180 περίπου μέχρι να αποροφηθούν καλά τα υγρά








image



Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα








image



Έτοιμη η μπουγάτσα μας. Νόστιμη, εύκολη και κυριώς οικονομική.
Για ολόκληρο το ταψί δώσαμε περίπου 4 ευρώ.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Bake Me Softly, http://bakemesoftly.blogspot.com/2013/04/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πανεύκολη μπουγάτσα από τας Σέρρας
  2. Smoothie με φράουλες και μπανάνα
  3. Γαύρος στο φούρνο με ρίγανη και σκόρδο
  4. Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • τούρτα με ζαχαρούχο μαρς