Foodie- εντυπώσεις από Λονδίνο και ένα δωράκι

 

Δείτε τη συνταγή απο Sugar Buzz

 
Τελικά όταν γυρνάς Αθήνα, μπαίνεις πάλι στους ρυθμούς της και δεν προλαβαίνεις τίποτα! Μόλις τώρα λοιπόν είπα θα κάτσω να κάνω κι αυτό το ποστ κι ας πάει και μεσάνυχτα…που τελικά πήγε!
Ένα foodie post για το Λονδίνο, εντυπώσεις και εικόνες…
Να μην σταθώ στο γεγονός που όλοι γνωρίζουμε  ότι δυστυχώς το ελληνικό φαγητό δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα βρίσκεις παντού των γειτονικών μας χωρών!
Να σταθώ λοιπόν σε ενδιαφέροντα σημεία που σχετίζονται με το φαγητό! Αρχικά αν δεν πήγαινα σε κάποιο από τα εστιατόρια του Jamie Oliver θα έσκαγα! Αφού άνοιξε και αλυσίδα ιταλική «Jamie’s italian» (τι σας έλεγα για τη γειτονιά μας?) και δεν ήταν απαραίτητη η κράτηση, πήγαμε εκεί. Έλα, λέω στον αδερφό μου, είδες πού σε πάω??! Εντάξει για μένα ήταν τέλειο ότι έφαγα εκεί, αλλά το πιο τέλειο ήταν η τιραμισού!! Ήρθε σε ένα πιάτο vintage (γενικά όλη η διακόσμηση του μαγαζιού έπαιζε σε αυτό το στύλ), θα έλεγα σαν αυτά που είχε η γιαγιά μου στο χωριό και τώρα κλαίω που τα πετάξαμε…τιραμισού σε πολλές λεπτές στρώσεις, δροσερή, πασπαλισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού που ταίριαζε τόσο ωραία με τη γεύση του καφέ, δεν ήθελες να τελειώσει η κάθε μπουκιά! Χωρίς υπερβολή η καλύτερη, αλλά δεν μπορώ ακόμα να σκεφτώ πώς μπορεί να ήταν η συνταγή! Το γλυκό που πήρε ο αδερφός μου, ένα απίστευτο brownies με φρούτα του δάσους και σιρόπι σοκολάτας και μια μπάλα παγωτό βανίλια για παρέα και όλα αυτά σε μια μικρή ξύλινη επιφάνεια κοπής! Όσο για τα φαγητά, δείξαμε προτίμηση στο ζυμαρικό προφανώς, πολύ ωραία βέβαια αλλά όσο να πεις δέκα μπουκατίνια ήταν(bucatini carbonara δηλαδή που πήρα!)
Επόμενος σταθμός η οδός Wardour στο Soho. Ανακάλυψα κάτι φοβερά μαγαζιά, βλέπετε και μόνοι σας! Αρχικά ήταν ένα πολύ γνωστό μαγαζί με cupcakes το Hummingbird bakery, που μια μέρα το πετύχαμε κλειστό, γιατί φυσικά κλείνουν νωρίς(αν θυμάμαι καλά είχε κλείσει από τις 7?!), αλλά φρόντισα να ξαναπάω για δοκιμή! Μεγάλα cupcakes, λαχταριστά και νόστιμα και ενημερωτικά οι τιμές ήταν κάπου στις 2,90λίρες που αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για Λονδίνο δεν ήταν πάρα πολύ ακριβό σε σχέση με αυτά που βρίσκεις πχ Κηφισιά και είναι και μικρότερα (συν του ότι δεν τρως και κάθε μέρα, δηλαδή και να θές να ξοδέψεις, τις θερμίδες δεν θα τις σκεφτείς??!)
Διπλανό μαγαζί ένας φούρνος με γλυκά στη βιτρίνα να σου τρέχουν τα σάλια…χρειάζεται να πω κάτι άλλο?! Και στη συνέχεια σ” αυτόν τον δρόμο βρίσκεις και μια πολύ σικ σοκολατερί θα έλεγα! Μικρός χώρος με πανάκριβα σοκολατάκια, που ξέχασα να βγάλω φωτό! Συνεχίζεις να περπατάς και πάλι πέφτεις σε φαγητό! Princi ιταλικός φούρνος που μπορείς να καθίσεις κιόλας και εκτός από πίτσες που ψήνονταν εκείνη τη στιγμή και πανίνι (!), είχε και ωραιότατες σαλάτες! Γενικότερα είναι κάτι που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι έβρισκα σαλάτες…παλιότερα δεν μπορούσες να φας κανονική σαλάτα, παρά 4-5 μαρουλόφυλλα με κάποιο υποτίθεται ντρέσινγκ ή ένα μπωλ ντομάτα και κρεμμύδι(το τελευταίο όντως το είχα πετύχει σε εστιατόριο πριν λίγα χρόνια στο Λονδίνο).

Και πάλι πίσω στο Covent Garden! Εννοείται ότι εκεί βρίσκεις άνετα ποικιλία φαγητού, αλλά εγώ βέβαια στάθηκα στα cupcakes που σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση, καθώς και στα μακαρόν του Laduree, που ξεχάστηκα και τελικά δεν πήρα!
Αυτή τη φορά λοιπόν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από το Λονδίνο. Η γενική εντύπωση που είχες είναι ότι όπου κι αν κοιτάξεις όλο τρώνε συνεχώς! Πολύ φαί! Και φυσικά ακόμα και σε καταστήματα με ρούχα υπήρχε και stand με cupcakes ή άλλα γλυκίσματα! Σαν να μπαίνεις ένα πράγμα εδώ στα Ζάρα και να βγαίνεις με τυρόπιτα.
Όσο για το Ευρωπαικό food blogger’s conference θα σας παραπέμψω στην Άρτεμη που βρέθηκε εκεί και τις τρεις μέρες και τα έχει γράψει αναλυτικά! Αν κατάφερνα να φτιάξω και τα βιντεάκια που είχα τραβήξει καλά θα ήταν, αλλά θέλω βοήθεια και δεν την έχεις όποτε σου ρθει εσένα!
Ήταν όμως μια φοβερή εμπειρία! Η οργάνωση άψογη, ποικιλία στα πρόσωπα που μιλούσαν και στα θέματα, ποικιλία και στο φαγητό! Βέβαια η μοίρα μου το είχε να πέσω πάνω στο tea break και στα μπισκότα και σοκολατάκια! Αυτό επίσης που μου έμεινε είναι η παρουσιάση ενός Βραζιλιάνου blogger που εξηγούσε ότι είναι πολύ καλό να φτιάχνεις βιντεάκι την ώρα που παρακευάζεις τη συνταγή και είχε ένα σωρό επιχειρήματα ώστε να σταματήσεις να το σκέφτεσαι αν θα το κάνεις ή όχι, σε σημείο που μπορεί και να πείστηκα!
 Λοιπόν αρκετά μεγάλο ποστ ξέρω αλλά κάπως έπρεπε να τα χωρέσω! Για την υπομονή σας αν το διαβάσατε όλο, έχω και δωράκι, ένα σετ θήκες σιλικόνης για τεράστια cupcakes και δύο κουταλάκια vintage για τις φωτογραφίσεις σας(αν δεν είστε bloggers βέβαια, τότε για το παγωτό σας!). Με ένα σχόλιο μέχρι 31/08…ήρθε η ώρα για καληνύχτα !

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Καλό μήνα και το δωράκι ταξιδεύει για…
  2. Sani Gourmet – οι πρώτες εντυπώσεις
  3. Κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες
  4. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα