Hazal (Τούρκικο Γλυκό)

 

Δείτε τη συνταγή στο Funky Cook

Η αγαπημένη μου Birgül Aydın,από την Τουρκία,μου έστειλε την συνταγή για ακόμη ένα υπέροχο γλύκισμα!
Την ευχαριστώ θερμά και το μοιράζομαι μαζί σας!

Τα υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
1.000 ml γάλα
250 gr. μπισκότα πτι μπερ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Επιπλέον
Μπανάνα
Καρυδιών, φουντουκιών,αμύγδαλο ψιλοκομμένα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι,το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μήν πιάσει κρούστα.
Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το ταψί,αφού το σκεπάσουμεμεμεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!

«Thanks to Esra for this lovely translation!»

Πηγή: Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γλυκό για Τσάι Balkon Sefasi
  2. Λεμονάτο Φρικασέ με Λουκάνικο Χωριάτικο
  3. Γλυκό Πορτοκάλι
  4. Γλυκό με χουρμάδες,αμύγδαλα και σοκολάτα / Date chocolate torte και το παιχνίδι με τις τσάντες