HoHoHo Chef…hello Cyprus and Chicago !

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

 Παραμονές Χριστουγέννων αποφάσισα να παίξω στο νόστιμο παιχνίδι της αγαπητής συμπλογκερ Μωβ.
Σκεφτόμουν ένα σωρό αγαπημένα μπλογκς-όπου συχνά μπαίνω και λιγουρεύομαι-και την χαρά να μαγειρέψω συνταγές τους.Ελάχιστα σκέφτηκα πως ίσως ανακαλύψω και κάποια άλλα μπλογκς, άγνωστα μου έως τότε.
Ε,λοιπόν, η περίπτωσή μου ήταν η δεύτερη  !
Οδηγός μου στο παιχνίδι κληρώθηκε η ξενιτεμένη Πρασινάδα,την οποία αγνοούσα εντελώς έως εκείνη τη στιγμή!
Όμως τα λινκς με έστελναν να ψάξω για συνταγές,στα Ιστομαγειρέματα ,καθόλου άγνωστα,μα ούτε και οικεία…χμμ,σκέφτηκα….
Το χειρότερο ήταν όμως όταν άρχισα να διαβάζω τις συνταγές…. ελάχιστα καταλάβαινα, έπρεπε 2 και 3 μαζί να ξαναδιαβάσω,εκνευρίστηκα ομολογώ,μα σιγά σιγά,μη θέλοντας να εγκαταλείψω το παιχνίδι άρχισα να διασκεδάζω με ετούτη την άγνωστη μα και τόσο γνωστή γλώσσα….τα κυπριακά!
Τζάι προσπάθησα τζαι ξαναπροσπάθησα τζάι κατέληξα σε ετούτες τις 3 συνταγές!

 Πρώτη μου προσπάθεια ήταν το ορεκτικό και καθ’ότι Σαρακοστή,τίμησα τους νηστίσιμους κκιοφτέδες.
Ομολογώ πως έκανα κάποια αλλαγή στα λαχανικά,γιατί δεν  είχα κολοκυθάκι οπότε έβαλα μανιτάρια φρέσκα και λίγη κόκκινη πιπεριά από βάζο…με εντυπωσίασε το πώς ταίριαξε η κανέλα στη γεύση,τους προτείνω ακριβώς γιαυτό,ξεφεύγει από το συνηθισμένο κεφτεδάκι λαχανικών.
Εδώ να σημειώσω πως πολύ ευγενικά,εξ’αρχης, η Μωβ προσφέρθηκε να κάνει τη μετάφραση,ωστόσο έτρεξα στο google να με βοηθήσει με την καπήρα,όπου εστί… τριμμένη φρυγανιά!

 Το κυρίως πιάτο ανέλαβα να το φτιάξω στις διακοπές των Χριστουγέννων….στο πατρικό μου κουβάλησα και τις συνταγές μου φυσικά!
Για κυρίως διάλεξα το Ιταλικό κοτόπουλο φούρνου,γιατί δεν είχα δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο.
Η επιλογή με δικαίωσε,και τη μαμά της Πρασινάδας επίσης,που το έφτιαχνε συχνά…ομολογώ,έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα!

Για επιδόρπιο,τι άλλο,απόλυτα ταιριαστά, στην εποχή, σοκολατένια cookies αλά κυπριακά
Αγαπητή μου Πρασινάδα,το τερατσι τσιπ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς είναι, γιαυτό κι εβαλα 3 διαφορετικές (λευκές,μπιτερ και γάλακτος)σταγόνες σοκολάτας,και η απουσία του ίσως εξηγεί γιατί κάτι πήγε λάθος στην εκτέλεση και τα κουκις μου έφερναν κάτι σε μπραουνις!
Αυτό βέβαια,καθόλου δεν εμπόδισε τα βλαστάρια μας να τα καταβροχθίσουν ταχύτατα!

Εν ολιγοις….
Το χάρηκα? Ναι!
Θα ξανάπαιζα? Ναι!
Κέρδισα? Ναι!,μια νεα αγαπημένη συνταγή και μια παραπάνω γνώση της κυπριακής!

Πρασινάδα μου,αν κάτι θες από την πατρίδα,με χαρά να στο στείλω :)
Σ’ευχαριστω πολύ για τη συνεργασία  και τη χαρά της γνωριμίας!

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σαλάτα του chef
  2. Ηο Ηο Ηο Chef: μαγειρευουμε ελληνικά: Μοσχαράκι με γλυκό κρασί
  3. Bargains in Cyprus
  4. Φανταστικό κέικ με κεράσι ,καρύδα ,και μαρμελάδα!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • cyprus φρούτα com cy mail