Moσχαρίσια Φιλετίνια με Μαρμελάδα Δαμάσκηνο,Πουρέ Γλυκοπατάτας-Κολοκύθας και Καροτάκια Βaby με Άρωμα Πορτοκαλιού και Κάρδαμου

 

Δείτε τη συνταγή στο Merry Christmas

Άλλη μία πρόταση για το γιορτινό τραπέζι με υπέροχες γεύσεις και αρώματα! 

Τα υλικά μας
για τα φιλετίνια
500 gr. μοσχαρίσια φιλετίνια
3 κρεμμύδια ξερά μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο
2+1 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
2 κουταλιές της σούπας ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ δαμάσκηνο
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3/4 φλυτζανιού ζωμό βοδινού
5 στίγματα σαφράν
2-3 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
7-8 κόκκους πιπέρι ροζ
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Αλάτι
για τον πουρέ γλυκοπατάτας-κολοκύθας
300 gr. γλυκοπατάτες
100 gr. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
για καροτάκια baby με άρωμα πορτοκαλιού και κάρδαμο
300 gr.  καρότα σωτέ baby κατεψεγμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού  ακατέγαστη ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 σπόρο κάρδαμου
Eκτέλεση
για τα φιλετίνια
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα με τα εξής υλικά:
Ανακατεύουμε το λικέρ δαμάσκηνο,την σόγια σος,τα στίγματα σαφράν,τα μοσχοκάρφια και το ρόζ πιπέρι.
Μαρινάρουμε τα φιλετίνια για 4-5 ώρες σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.
Αφαιρούμε τα φιλετάκια από την μαρινάδα και τα μπαχαρικά και την κρατάμε στην άκρη.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε μία κατσαρόλα πλατιά σωτάρουμε με τις 2 κουταλιές βούτυρο το πολτοποιημένο κρεμμύδι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε την μαρινάρα,την μαρμελάδα,τον ζωμό βοδινού,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τα φιλετίνια ελαφρά και σβήνουμε με το ουίσκι.
Αφήνουμε 1′ λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα,
για τον πουρέ γλυκοπατάτας-κολοκύθας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες με την φλούδα σε ταψί,για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει,περίπου 15΄ λεπτά και την στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα,όσο είναι ζεστές.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και την κολοκύθα,προσθέτουμε το βούτυρο,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο και σταδιακά το γάλα μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή ο πουρές.
για καροτάκια baby με άρωμα πορτοκαλιού και κάρδαμο
Βράζουμε τα καρότα για 15 λεπτά.
Tα σουρώνουμε από το νερό.
Βάζουμε τα καρότα ζεστά μαζί με το βούτυρο,το κάρδαμο,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας νερό και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε τον σπόρο του κάρδαμου.

Πηγή: Merry Christmas

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σουτζουκάκια Ψητά με Σάλτσα Πορτοκάλι με Πουρέ Πατάτας & Κολοκύθας
  2. Τρούφες με Δαμάσκηνο
  3. Νουά Με Σάλτσα Λικέρ Δαμάσκηνο και Λευκό Πιπέρι
  4. Σούπα Μοσχάρι (Βραστό)