Pasta (τριβελάκι) με ντοματένια σως…

 
image
Ελαφρώς καυτερό και αυστηρά καλοκαιρινό.
Γιατί προϋπόθεση είναι οι ολόγλυκιες,κατακόκκινες,ζουμερές ντομάτες του μεσοκαλόκαιρου,κι αν είναι του Σεπτέμβρη,ακόμη καλύτερα.
Νηστίσιμο.
Αλλά μεταμορφώνεται σε αρτύσιμη νοστιμιά, με ένα ιδιαίτερο τυρί,όποιο-ελληνικό-εσείς αγαπάτε.
Το δοκίμασα με πικάντικο κασέρι.
Του πάει η ξινομυζήθρα.
Το γλυκαίνει το κατίκι.
image
ΥΛΙΚΑ
(για 2-3 μερίδες)
250 γρ. τριβελάκι ή βίδες
Σάλτσα:
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο φετάκια
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
50 γρ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
1/2 κ.γλυκού κάρυ
3 κ.σούπας ξύδι
1 κ.γλυκού ζάχαρη
πράσινο τριμμένο πιπέρι
3-4 μεγάλα φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
Βράζουμε τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο από το κανονικό και τα σουρώνουμε.
Σε βαθύ ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο,το τζίντζερ και το κάρυ.
Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βγάλουν τα αρώματά τους.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη κρεμμυδιού και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε,το ξύδι,τη ζάχαρη,αλάτι και αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία στην αρχή να πιεί τα υγρά της η σάλτσα.
Προς το τέλος χαμηλώνουμε,αφήνουμε σχεδόν να στεγνώσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμη(όχι πάνω από 5 λεπτά) να ενωθούν οι γεύσεις.
Αποσύρουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον βασιλικό και όσο πιπέρι πράσινο αντέχουμε!
image
Σερβίρεται ζεστό,μα επίσης και σε θερμοκρασία-καλοκαιρινού!- δωματίου.
Δεν του ταιριάζει τίποτ” άλλο παρά μόνο μια δροσερή σαλάτα αγγουριού

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2013/08/pasta.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2013/08/pasta.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Pasta all” Aglio e Olio – Πάστα Αλ Όλιο
  2. Ζυμαρικά Φιογκάκια με Πράσο Προσούτο και Τυρί Προβολόνε (Pasta Farfalle with Leek,Prosciutto and Provolone Cheese)
  3. Καλοκαιρινή τηγανιά μπύρας με λουκάνικο