Photo STUDIO για Food Bloggers

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina

Πώς να φτιάξετε το φωτογραφικό σας στούντιο για απίθανες φωτογραφήσεις υλικών & πιάτων!!
Πρόκειται στην ουσία για μια φωτογραφική σκηνή,  έτοιμη να φιλοξενήσει  τα γευστικά σας πονήματα και να σας δώσει απίθανες λήψεις και που θα κάνει τις αναρτήσεις σας , αληθινά έργα τέχνης!!!
Τέτοιες φωτογραφικές σκηνές (τέντες),  χρησιμοποιούνται για φωτογράφηση μικρών αντικειμένων σε φωτογραφικά στούντιο και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το εμπόριο.   Αν δε θέλετε όμως να δαπανήσετε πολλά χρήματα (χαλεποί καιροί…!!), αλλά θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας  επιστρατεύοντας παράλληλα το μεράκι που έτσι κι αλλιώς σας περισσεύει, σας έχω τη λύση!!!!!
Θα μπορούσα να σας παραπέμψω σε διάφορους συνδέσμους που παρουσιάζουν αντίστοιχες κατασκευές, αλλά θέλησα να μεταφέρω τη δική μου εμπειρία, μετά το πέρας της κατασκευής και του 2ου «studio», για τις ανάγκες της δικής μας κουζίνας.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε :
Μια κούτα – χαρτόκουτα από συσκευές, τρόφιμα, κονσέρβες κλπ με χοντρά τοιχώματα, προκειμένου να διατηρήσει τη δομή της, μετά από την επεξεργασία που θα υποστεί. Εγώ βρήκα στη δουλειά μου και τα 2 κουτιά που χρησιμοποίησα, από συσκευασίες υπολογιστών.
Λευκό χαρτί ή ύφασμα(μουσελίνα).
Χρησιμοποίησα χαρτί από τον βοηθητικό πίνακα  παρουσιάσεων….!!!
Χαρτοταινία, για να στερεώσουμε το κάλυμμα της κούτας.
Κόλλα stic για να κολλήσουμε την εσωτερική επένδυση του κουτιού.
Χαρτόνια κανσόν διαφόρων χρωμάτων για το background στο εσωτερικό της «τέντας», που θα κοπούν ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού. Το κόστος αγοράς τους είναι πολύ χαμηλό.
Χάρακα, κοπίδι και ψαλίδι.
Φώτα Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του mini – studio. Θα χρειαστούμε 3 φωτιστικά με λαμπτήρες «cold» (daylight) προκειμένου να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα.  Δεν έχω προμηθευθεί ακόμα τα κατάλληλα φωτιστικά, γι αυτό χρησιμοποίησα ότι «διέθεται τι μαγαζί«, αλλά και πάλι οι λήψεις είναι παραπάνω από ικανοποιητικές. Αν έχετε απ ευθείας πρόσβαση σε ηλιακό φως, μπορείτε να τοποθετήσετε την τέντα σας, σε ένα φωτεινό παράθυρο και να πάρετε έτσι καταπληκτικά αποτελέσματα..!!
Και τώρα που έχουμε όλα τα υλικά θα δούμε πόσο εύκολα θα κατασκευάσουμε το δικό μας στούντιο, βήμα προς βήμα.

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κόβουμε με το κοπίδι και αφαιρούμε τα πτερύγια από την πάνω πλευρά του ανοίγματος της κούτας.
Με οδηγό τον χάρακα, αφού τον τοποθετήσουμε διαδοχικά, έτσι που να εφάπτεται παράλληλα με τις  12 ακμές του, χαράζουμε τις 4 πλαϊνές πλευρές του κουτιού και αφαιρούμε το εσωτερικό παραλληλόγραμμο, αφήνοντας έτσι σε κάθε πλευρά, περιθώριο ~4cm από κάθε ακμή.  
Αυτό όπως είπαμε, επαναλαμβάνεται και για τις 4 πλαϊνές πλευρές, αφήνοντας ΑΘΙΚΤΟ τον πάτο της κούτας.

Κατασκευή «studio» βήμα – βήμα
«Ντύνουμε» τις 3 πλάγιες και την επάνω πλευρές της κούτας με το λευκό χαρτί ή πανί και κολλάμε περιμετρικά τις άκρες του με τη χαρτοταινία.
Αφήνουμε 1 ακάλυπτη που θα είναι η «μπροστινή» πλευρά του στούντιο!!
Κόβουμε λωρίδες από λευκό χαρτί πάχους ~4 cm  όσο και το πλάτος και μήκος όσο το ύψος  της στήλης που αφήσαμε σε κάθε πλευρά, τα περνάμε με ένα στρώμα κόλλα stic και επενδύουμε εσωτερικά την κούτα.
Κόβουμε τα χαρτόνια κανσόν σε πλάτος όσο είναι τόσο το πλάτος στο εσωτερικό του κουτιού και το μήκος μεγαλύτερο από το ύψος του κουτιού, έτσι ώστε όταν το τοποθετήσουμε στο εσωτερικό του κουτιού να κάνει καμπύλη.
Αυτό ήταν όλο! 
Τελειώσαμε!!!!
 Διάφορες λήψεις στο ίδιο θέμα! Ανοίξτε το πλάνο να δείτε τα αποτελέσματα!!!

Τοποθετούμε το κουτί πάνω σε ένα γραφείο π.χ. επιλέγουμε το χρωματιστό χαρτόνι που θα χρησιμοποιήσουμε για background, τοποθετούμε στο εσωτερικό του πάνω στο χαρτόνι το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε και φωτίζουμε με ένα ισχυρό φωτιστικό την πάνω επιφάνειά του κουτιού.

Φωτίζουμε και από τις 2 πλαϊνές πλευρές του με τα άλλα 2 φωτιστικά που διαθέτουμε, στοχεύοντας διαγώνια το θέμα μας.
Με την κάμερά μας υπό γωνία και κάνοντας κοντινά πλάνα, φωτογραφίζουμε το θέμα μας ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΛΑΣ, προσέχοντας να αποφύγουμε να ξεφεύγουμε από τα όρια του χρωματιστού background!!
Τα φωτογραφικά μας αποτελέσματα μπορούν να επεξεργαστούν και να βελτιωθούν με τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας.
Καλές λήψεις!!!!!!!!!!!!

ΥΓ Δεχόμαστε παραγγελίες :))

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ~ 1st GR food blogger Camp ~
  2. 1η συγκέντρωση των Ελλήνων Food Bloggers
  3. MUFFINS ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
  4. ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ