Όλοι φαντάζομαι ξέρετε τα γνωστά Σουηδικά ρολάκια με τη ζαχαροκανελωτή γέμιση.Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη κι εύκολη για να απολαύσετε τα γνωστά ρολάκια χωρίς να παιδευτείτε δέκα ώρες στην κουζίνα ούτε να περιμένετε ατελείωτες ώρες για να φουσκώσουν πριν μπορέσετε να τα ψήσετε. Η ζύμη τους είναι βουτυρένια και γλυκιά και θα τη λατρέψετε (εγώ πάντως την αγάπησα). Δεν είναι τέλειο όταν το εύκολο συνδυάζεται με το λαχταριστό??
Παραδοσιακή ποντιακή συνταγή που έφτιαξα πρώτη φορά με την πόντια γιαγιά του άντρα μου.
Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και πολύ όμορφο και ιδιαίτερο για κέρασμα σε παιδάκια. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο και με δυνατότητα για πολλές παραλλαγές.Υλικά:Βάση20 αποξηραμένοι βασιλικοί χουρμάδες (περίπου 250-300 γρ)100 γρ. μέλιπροαιρετικά: φυστικοβούτυρο, κακάο Μίγμα ξηρών καρπών:100 γρ
Υλικά 250 γρ αλεύρι γοχ 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα 1 κσ ξυδι λευκο 1 κ.γλ. αλάτι 60 γρ.
Μια συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ, χωρίς αυγά, που βγάζει 12 ελαφριά δίχρωμα muffins!Υλικά1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι 300 γρ3/4 από το κεσεδάκι ελαιόλαδο1 κγ σόδα μαγειρικής1 κγ λευκό ξύδι ή μηλόξυδο2 κεσεδάκια ζάχαρη άχνη3 κεσεδάκι αλεύρι γ.ο.χ.1,5 κγ μπέικιν πάουντερ3 κσ κακάο1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή τα σποράκια από ένα λοβό βανίλιαςλίγο γάλα (οποιοδήποτε) Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170.Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι (χωρίς την πέτσα), το ελαιόλαδο, τη σόδα, το ξύδι και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν καλά τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν