Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος: 7 €ΥΛΙΚΑ :700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος2 φρυγανιές τριμμένες1 φέτα ψωμί1 κρεμμύδι ξερό1 κουταλιά της σούπας νερό1 αυγό2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο½ ματσάκι μαϊντανό1 χούφτα δυόσμοΑλάτιΠιπέριΡίγανηΚύμινοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο multi μαζί με την φέτα του ψωμιού και την κουταλιά με το νερό.Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά τριμμένη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το δυόσμο ψιλοκομμένο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κύμινο.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόχαρτο και εκεί πάνω βάζουμε τα μπιφτεκάκια μας
Μοιραστείτε τοΆτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά , Χρόνος ψησίματος: 30’, Κόστος: 9 €ΥΛΙΚΑ :Για τη ζύμη300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις150 γρ.
Σοκολατακια FERRERO ROCHER έγιναν υπέροχα !!!❤️Για το μειγμα !!Θρυμματισα σε μουλτι 4 σοκοφρετες με μια κουπα καβουρδισμενα φουντουκια επισης κομμενα στο μουλτι τα ανακατεψα με ενα κουτι μερεντα 360γρ.. αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί σοκοφρέτες ένα κουτί πουράκια capriceTα αφησα 10 λεπτα στην καταψυξη και τα επλασα σε μπαλακια!!Για την επικάλυψη!!Ελιωσα 2 σoκολατες γαλακτος κουβερτουρα 125 γρ η καθε μια σε μπεν μαρι, εριξα μεσα μιση κουπα τριμμενα φουντουκια 3 κουταλιες λαδι ελαφρυ !!!Τα εβαζα ενα ενα μεσα στην σοκολατα και μετα τα εβαλα στο ψυγειο να παγωσουν..!!Επισης αντι για σοκοφρετες μπορειτε να θρυμματισετε ενα μικρο κουτι πουρακια Caprice.!!!Τα φουντουκια τα καβουρδισα για 5 λεπτα στο γκριλ του φουρνου !! Θα φυλάξω στην κατάψυξη και θα βγάζω 5 λεπτά πριν σερβίρω..!!!Εγώ δεν πρόλαβα να φυλαξω έγιναν ανάρπαστα!!!Εκτέλεση φωτό από κ.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 5 €ΥΛΙΚΑ :Για τη φάβα500 γρ. φάβα½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο1 και μισό λεμόνι – το χυμό τουΑλάτιΠιπέριΓια τα κρεμμύδια½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο5 κρεμμύδια ξερά1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο γλυκόΑλάτιΕΚΤΕΛΕΣΗ:Για τη φάβα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και τη φάβα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 20 λεπτά (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα της φάβας). Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται
Μοιραστείτε τοΆτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 3 €ΥΛΙΚΑ :1 κιλό πατάτες1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο2 καρότα3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάταςΦλούδα από πορτοκάλιΜισό ξυλάκι κανέλαςΑλάτιΠιπέριΝερό όσο χρειαστείΕΚΤΕΛΕΣΗ:Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.