Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15′, Κόστος: 8€ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες2 λεμόνια (το χυμό τους)1 σφηνάκι λικέρ disaronno2 φύλλα δάφνης1 πρέζα δεντρολίβανοΑλάτιΠιπέρι5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2½ ποτήρια του νερού νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν κοντεύει να ροδίσει ρίχνουμε και το σκόρδο για να ροδίσει και αυτό.
Μεσα σε 10 λεπτα φτιαχνουμε το.ποιο ευκολο αλλα το ποιο γευστικο ΓΛΥΚΟ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ!!!!!!! ΣΥΝΤΑΓΗ:Σπαμε σε ενα μπολ 350 γρ πτι μπερ μπισκοτα!Βαζουμε στην εστια στο χαμηλο στην κατσαρολιτσα 250 γρ βουτυρο να λιωσει!Ριχνουμε 50 γρ ζαχαρη και 100 γρ κουβερτουρα!Ανακατευουμε για να λιωσουν!Κατεβαζουμε το μείγμα απο την φωτια και το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου!Ραντιζουμε τα μπισκοτα με 40 ml γαλα!Ριχνουμε το μιγμα και 1,5 μιση κουπα καρυδια ψιλοκομμενα!Τα ανακατευουμε ολα μαζι!Βαζουμε το μείγμα σε τσερκι η ταψι(26ν) και το παταμε καλα με το χερι η και με κουταλι η μαριζ! Το βαζουμε στο ψυγειο και ετοιμαζουμε την ΣΑΝΤΙΓΊ: Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι ,1 ζαχαρουχο γαλα,1 κ.γ.κακαο!Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και βαζουμε πανω του απαλα την σαντιγί!Εαν θελουμε οταν κρυωσει το στολιζουμε με λιωμενη κουβερτουρα οπως εγω!Ελιωσα 50 γρ κουβερτουρα!!Eκτέλεση φωτό συνταγη από κ.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 3,50€ΥΛΙΚΑ:500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του330 ml μπύρα (ένα μικρό κουτάκι)160 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτεςβασιλικό ή ρίγανηαλάτιλίγο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το αλεύρι με τη μπύρα.Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Μοιραστείτε τοΑΤΟΜΑ: 5, ΧΡΟΝΟΣ:45’, ΚΟΣΤΟΣ: 7€ΥΛΙΚΑ:500 γρ. φαρφάλε500 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά10 φέτες μπέικον1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 φλιτζάνια του τσαγιού μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί2 σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά )αλάτιπιπέρι ( κατά προτίμηση λευκό )ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.Κόβουμε το μπέικον σε μικρές φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι που έχει ζεσταθεί αρκετά και σοτάρουμε. Όταν το μπέικον ροδίσει, ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις δύο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ( όχι κομμένες ).
Αν σας βρίσκεται ένα φύλλο σφολιάτας,έχετε κι ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου,τότε φτιάχνετε ένα εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκάκι για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ. Εννοείται πως πρέπει να αγαπάτε τις κρέμες,γιατί αυτό εδώ την έχει πλούσια…στο τελείωμα,δε,από πάνω, αλείφουμε με μια αρωματική μαρμελάδα….και ειλικρινά δεν μπορείς εύκολα να φας μόνο ένα…. ΥΛΙΚΑ (για 10 ρολάκια) 1 φύλλο σφολιάτας 3-4 κ.