Λαχταριστά ντόνατς γεμισμένα με βελούδινη κρέμα μιλφέιγ και επικάλυψη σοκολάτας γκανας Υλικά:500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ
Pin It ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ Από τις εκδόσεις «University Studio Press» και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και Προαγωγής της Υγείας Βορείου Ελλάδος κυκλοφορεί το δεύτερο πολυθεματικό ενημερωτικό παιδικό βιβλίο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με τίτλο «ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» της δημοσιογράφου Νίκης Συμ. Στρατηλάτη. Με δεδομένο ότι οι εφημερίδες μπαίνουν στο σπίτι αλλά σπανίως φθάνουν στα χέρια των παιδιών, θεωρείται πρωτοπορία του βιβλίου η παράθεση δημοσιευμάτων μέσα από τα οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος.
Pin It Την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 12 π.μ.. θα μαγειρέψουμε μαζί με τον σεφ Βασίλη Μουρατίδη 3 συνταγές του Blog Στο Grand Μασούτης της Καλαμαριάς. Σας περιμένω με πολύ χαρά !!!!
Pin It Ένα γλυκό πανεύκολο με λίγά υλικά Δροσερό και γρήγορο ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!! Υλικά 1 πακέτο πτι μπερ κρέμα 1 ζαχαρούχο 5 κουτ. Σούπας κορν φλαου 2 αυγά 1 κουτ
Υλικά ζύμης εκλέρ ή σου: 1 κούπα (240 ml) νερό 1/2 κούπα βούτυρο λίγο αλάτι 4 αυγά 1 κούπα αλεύρι Κρέμα πατισερί:960 γαμ γάλα φρέσκο 4 αυγά 160 γραμ ζάχαρη 60 γραμ αλεύρι 60 γραμ corn flour 2 βανίλιες ελάχιστο αλάτι 130 γραμ βούτυρο Επικάλυψη250 γραμ κουβερτούρα 150 γραμ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος 1 κ.σ γλυκόζη Εκτέλεση:Φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να ζεσταθεί καλά και να λιώσει το βούτυρο Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή και κολλώδης Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με σύρμα ή στο μίξερ. Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ χωρίς να προσθέσουμε μύτη αν δεν έχουμε μπορούμε να κόψουμε μια γωνία από πολυμπάγκ και να βάλουμε τη ζύμη.