Μοιραστείτε τοΆτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 3 €ΥΛΙΚΑ :1 κιλό πατάτες1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο2 καρότα3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάταςΦλούδα από πορτοκάλιΜισό ξυλάκι κανέλαςΑλάτιΠιπέριΝερό όσο χρειαστείΕΚΤΕΛΕΣΗ:Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15′, Κόστος: 8€ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες2 λεμόνια (το χυμό τους)1 σφηνάκι λικέρ disaronno2 φύλλα δάφνης1 πρέζα δεντρολίβανοΑλάτιΠιπέρι5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2½ ποτήρια του νερού νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν κοντεύει να ροδίσει ρίχνουμε και το σκόρδο για να ροδίσει και αυτό.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 3,50€ΥΛΙΚΑ:500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του330 ml μπύρα (ένα μικρό κουτάκι)160 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτεςβασιλικό ή ρίγανηαλάτιλίγο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το αλεύρι με τη μπύρα.Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Μοιραστείτε τοΑΤΟΜΑ: 5, ΧΡΟΝΟΣ:45’, ΚΟΣΤΟΣ: 7€ΥΛΙΚΑ:500 γρ. φαρφάλε500 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά10 φέτες μπέικον1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 φλιτζάνια του τσαγιού μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί2 σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά )αλάτιπιπέρι ( κατά προτίμηση λευκό )ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.Κόβουμε το μπέικον σε μικρές φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι που έχει ζεσταθεί αρκετά και σοτάρουμε. Όταν το μπέικον ροδίσει, ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις δύο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ( όχι κομμένες ).
Μοιραστείτε τοΆτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα , Κόστος: 6 €ΥΛΙΚΑ:3 κομμάτια κοτόπουλο250 γρ κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης από το Πήλιο2 ντομάτες ώριμες1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας4 ποτήρια ζεστό νερόΑλάτιΠιπέριΛίγο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε μία πήλινη γάστρα (ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος) βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο, τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 3 ποτήρια νερό, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 °C.Κατόπιν προσθέτουμε και το κριθαράκι με το 4ο ποτήρι νερό και φουρνίζουμε για άλλα 15 λεπτά έως ότου γίνει το κριθαράκι.