Pin It Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι!!! Υλικά 500 γρ γάπαρη καθαρισμένοι 2 κούπες κριθαράκι μέτριο 1 κούπα κον κασέ 1 κούπα νερό 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη Λίγο κύμινο, λίγη κανέλα Λάδι Συνταγή Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζουμε την γάπαρη Ρίχνουμε μέσα στην γάπαρι το σκόρδο κομμένο στα 2.
Pin It Όταν είχα το μαγαζάκι μου την περίοδο της νηστείας σέρβιρα αυτό το γλύκισμα, κάνεις δε πίστευέ ότι είναι νηστίσιμο…. Το γλύκισμα αυτό είναι η βασική συνταγή που έχω για το προφιτερόλ Άλλα αντί γάλακτος έβαλα νερό.
Όλοι φαντάζομαι ξέρετε τα γνωστά Σουηδικά ρολάκια με τη ζαχαροκανελωτή γέμιση.Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη κι εύκολη για να απολαύσετε τα γνωστά ρολάκια χωρίς να παιδευτείτε δέκα ώρες στην κουζίνα ούτε να περιμένετε ατελείωτες ώρες για να φουσκώσουν πριν μπορέσετε να τα ψήσετε. Η ζύμη τους είναι βουτυρένια και γλυκιά και θα τη λατρέψετε (εγώ πάντως την αγάπησα). Δεν είναι τέλειο όταν το εύκολο συνδυάζεται με το λαχταριστό??
Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και πολύ όμορφο και ιδιαίτερο για κέρασμα σε παιδάκια. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο και με δυνατότητα για πολλές παραλλαγές.Υλικά:Βάση20 αποξηραμένοι βασιλικοί χουρμάδες (περίπου 250-300 γρ)100 γρ. μέλιπροαιρετικά: φυστικοβούτυρο, κακάο Μίγμα ξηρών καρπών:100 γρ
Pin It Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο. Είναι σαν ψωμί του τοστ.