Μοιραστείτε τοΆτομα: 2-3, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος : 40′, Κόστος: 5 €ΥΛΙΚΑ :4 μελιτζάνες – μεσαίο μέγεθοςΕλαιόλαδοΑλάτιΓια τη γέμιση3 κρεμμύδια ξερά2 κρεμμυδάκια φρέσκα3 ντομάτες1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας2 σκόρδαΛίγο μαϊντανόΑλάτιΠιπέριΡίγανηΕΚΤΕΛΕΣΗ:Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι. Τις κόβουμε στη μέση και με ένα μαχαίρι βγάζουμε μέρος από το εσωτερικό τους, ώστε να φτιάξουμε μία φωλιά μέσα στην οποία θα βάλουμε τη γέμιση.Κρατάμε στην άκρη το εσωτερικό από τις μελιτζάνες για να το χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 5 €ΥΛΙΚΑ :Για τη φάβα500 γρ. φάβα½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο1 και μισό λεμόνι – το χυμό τουΑλάτιΠιπέριΓια τα κρεμμύδια½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο5 κρεμμύδια ξερά1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο γλυκόΑλάτιΕΚΤΕΛΕΣΗ:Για τη φάβα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και τη φάβα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 20 λεπτά (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα της φάβας). Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται
Μοιραστείτε τοΆτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 3 €ΥΛΙΚΑ :1 κιλό πατάτες1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο2 καρότα3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάταςΦλούδα από πορτοκάλιΜισό ξυλάκι κανέλαςΑλάτιΠιπέριΝερό όσο χρειαστείΕΚΤΕΛΕΣΗ:Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Μοιραστείτε τοΚολοκυθάκια: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1,5 ώρα, Κόστος: 4 €ΥΛΙΚΑ :6 στρογγυλά κολοκυθάκια1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι1 ξερό κρεμμύδι1 φρέσκο κρεμμύδι1 ντομάταΜαϊντανόΔυόσμοΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να φουσκώσει και μετά το σουρώνουμε.Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε στον πολυκόφτη το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο. Σε αυτήν την σάλτσα προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλάτι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το καπάκι τους, τα καθαρίζουμε από την έσω σάρκα τους και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε.Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατίζουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (και ίσως λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο σας) στους 180 °C.
Μοιραστείτε τοΥλικά (14-15 τεμάχια)120γρ. αλεύρι200γρ. ζάχαρη35γρ