Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15′, Κόστος: 8€ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες2 λεμόνια (το χυμό τους)1 σφηνάκι λικέρ disaronno2 φύλλα δάφνης1 πρέζα δεντρολίβανοΑλάτιΠιπέρι5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2½ ποτήρια του νερού νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν κοντεύει να ροδίσει ρίχνουμε και το σκόρδο για να ροδίσει και αυτό.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 3,50€ΥΛΙΚΑ:500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του330 ml μπύρα (ένα μικρό κουτάκι)160 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτεςβασιλικό ή ρίγανηαλάτιλίγο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το αλεύρι με τη μπύρα.Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτάΥΛΙΚΑ :3κ.σ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)2κ.γ πολτός σκόρδου1κ.σ κύμινο ολόκληρο1κ.γ μπαχάρι τριμμένο100γρ. πιπεριές κόκκινες γλυκιές (ψιλοκομμένες)300γρ.
Μοιραστείτε τοΚολοκυθάκια: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1,5 ώρα, Κόστος: 4 €ΥΛΙΚΑ :6 στρογγυλά κολοκυθάκια1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι1 ξερό κρεμμύδι1 φρέσκο κρεμμύδι1 ντομάταΜαϊντανόΔυόσμοΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να φουσκώσει και μετά το σουρώνουμε.Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε στον πολυκόφτη το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο. Σε αυτήν την σάλτσα προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλάτι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το καπάκι τους, τα καθαρίζουμε από την έσω σάρκα τους και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε.Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατίζουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (και ίσως λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο σας) στους 180 °C.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 2’, Χρόνος ψησίματος: 10’, Κόστος: 2,50 €ΥΛΙΚΑ :200 γρ μακαρόνιαελαιόλαδο2 κολοκυθάκια (μεσαίου μεγέθους)1 κουταλιά της σούπας άλειμμα σκόρδου (ή 2-3 σκελίδες σκόρδου)1 μεγάλη ώριμη ντομάτα300 γρ γιαούρτι στραγγιστόΑλάτιΠιπέριΡίγανηΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, αλάτι και τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια κομμένα σε φλοίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μόνο.Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, το άλειμμα σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.Στο τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και το γιαούρτι. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε!