Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβίθια και κινόα είναι πολύ υγιεινή γιατί είναι γεμάτη από πρωτεΐνη και πολλές βιταμίνες από τα λαχανικά και τα αρωματικά χόρτα. Το ντρέσσινγκ γίνεται με ελαιόλαδο, ταχίνι και χυμό λεμονιού. Μπορείτε να βράσετε τα ρεβίθια και το κινόα από την προηγούμενη μέρα και να φτιάξετε τη σαλάτα την επομένη και να βάλετε μέσα την πρωτεΐνη που σας αρέσει
Pin It ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ Από τις εκδόσεις «University Studio Press» και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και Προαγωγής της Υγείας Βορείου Ελλάδος κυκλοφορεί το δεύτερο πολυθεματικό ενημερωτικό παιδικό βιβλίο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με τίτλο «ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» της δημοσιογράφου Νίκης Συμ. Στρατηλάτη. Με δεδομένο ότι οι εφημερίδες μπαίνουν στο σπίτι αλλά σπανίως φθάνουν στα χέρια των παιδιών, θεωρείται πρωτοπορία του βιβλίου η παράθεση δημοσιευμάτων μέσα από τα οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος.
Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και πολύ όμορφο και ιδιαίτερο για κέρασμα σε παιδάκια. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο και με δυνατότητα για πολλές παραλλαγές.Υλικά:Βάση20 αποξηραμένοι βασιλικοί χουρμάδες (περίπου 250-300 γρ)100 γρ. μέλιπροαιρετικά: φυστικοβούτυρο, κακάο Μίγμα ξηρών καρπών:100 γρ
Pin It Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο. Είναι σαν ψωμί του τοστ.
Μια συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ, χωρίς αυγά, που βγάζει 12 ελαφριά δίχρωμα muffins!Υλικά1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι 300 γρ3/4 από το κεσεδάκι ελαιόλαδο1 κγ σόδα μαγειρικής1 κγ λευκό ξύδι ή μηλόξυδο2 κεσεδάκια ζάχαρη άχνη3 κεσεδάκι αλεύρι γ.ο.χ.1,5 κγ μπέικιν πάουντερ3 κσ κακάο1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή τα σποράκια από ένα λοβό βανίλιαςλίγο γάλα (οποιοδήποτε) Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170.Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι (χωρίς την πέτσα), το ελαιόλαδο, τη σόδα, το ξύδι και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν καλά τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν