ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλό κεράσια 1,100 γρ ζάχαρη 1/2 κούπα νερό 1/2 χυμό λεμονιού + 3 λεμόνια για το σφίξιμο, 3 βανίλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια ,βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα η με μια φουρκέτα για τα μαλλιά Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 3 ώρες με χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί πετάμε το νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη τους όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού τις βανίλιας και το τοποθετούμε στα βάζα..!!Gogo Samiou -»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook
Λαχταριστά ντόνατς γεμισμένα με βελούδινη κρέμα μιλφέιγ και επικάλυψη σοκολάτας γκανας Υλικά:500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ
Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβίθια και κινόα είναι πολύ υγιεινή γιατί είναι γεμάτη από πρωτεΐνη και πολλές βιταμίνες από τα λαχανικά και τα αρωματικά χόρτα. Το ντρέσσινγκ γίνεται με ελαιόλαδο, ταχίνι και χυμό λεμονιού. Μπορείτε να βράσετε τα ρεβίθια και το κινόα από την προηγούμενη μέρα και να φτιάξετε τη σαλάτα την επομένη και να βάλετε μέσα την πρωτεΐνη που σας αρέσει
Pin It ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ Από τις εκδόσεις «University Studio Press» και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και Προαγωγής της Υγείας Βορείου Ελλάδος κυκλοφορεί το δεύτερο πολυθεματικό ενημερωτικό παιδικό βιβλίο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με τίτλο «ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» της δημοσιογράφου Νίκης Συμ. Στρατηλάτη. Με δεδομένο ότι οι εφημερίδες μπαίνουν στο σπίτι αλλά σπανίως φθάνουν στα χέρια των παιδιών, θεωρείται πρωτοπορία του βιβλίου η παράθεση δημοσιευμάτων μέσα από τα οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος.
Εξαιρετικό φαγητό με πλούσια αρώματα και γεύση !!!Υλικα800γρ φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους 1 πακέτο μανιτάρια σε φέτες 2 ξινόμηλα σε κύβους 1 κουτ σούπας καυτερό Κάρι η απλό 3-4 κουταλ σούπας ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες 1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα η φιστίκι Αιγίνης 1 κουταλιά σούπας μέλι Αλάτι ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρεται το κρεμμύδι. Προσθέστε το Κάρι και ανακατεύετε ώστε να καβουρδίστε ελαφρά. Ρίξτε το κοτόπουλο και σοτάρεται καλά από όλες τις πλευρές