Μοιραστείτε τοΆτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτάΥΛΙΚΑ :3 Τομάτες (κομμένες στα 8)1/2 Αγγούρι (κομμένο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λοξές, λεπτές φέτες)1 μέτριο κρεμμύδι ( κομμένο σε λεπτές φέτες)1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια)80g Ελιές Καλαμών ΠΟΠ ροδέλλα1/2κ.σ. Ρίγανη φρέσκια κομμένη σε λάδι2κ.σ. ΔυόσμοςΑλάτι100g Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο2κ.σ
Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτάΥΛΙΚΑ :3κ.σ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)2κ.γ πολτός σκόρδου1κ.σ κύμινο ολόκληρο1κ.γ μπαχάρι τριμμένο100γρ. πιπεριές κόκκινες γλυκιές (ψιλοκομμένες)300γρ.
Σας αρέσουν τα ρολάκια μελιτζάνας με φέτα ;;ΣΥΝΤΑΓΗ:Πλενουμε 4 μελιντζανες!Τις κοβουμε σε λεπτες φετες και τις αραδιασουμε στην λαδοκολα στο ταψι!Τις αλατιζουμε και τις ραντιζουμε με ελαιολαδο!Τις ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15 λεπτα! ΣΑΛΤΣΑ:Βαζουμε στο τηγανι 5 κ.σ.ελαιολαδο τριβουμε 1 ξερο κρεμμυδι και 1 σκελιδα σκορδο και τα αχνιζουμε!Ριχνουμε 5 ντοματες ωριμες τριμμενες,αλατι,μαυροπιπερο,μια πρεζα ζαχαρη και αφηνουμε στο χαμηλο να δεσει!Παιρνουμε καθε φετα μελιντζανας βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε!Τα τοποθετουμε στο πυρεξ η ταψι!Ριχνουμε την σαλτσα πανω τους και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους !!!!
Μοιραστείτε τοΚολοκυθάκια: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1,5 ώρα, Κόστος: 4 €ΥΛΙΚΑ :6 στρογγυλά κολοκυθάκια1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι1 ξερό κρεμμύδι1 φρέσκο κρεμμύδι1 ντομάταΜαϊντανόΔυόσμοΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να φουσκώσει και μετά το σουρώνουμε.Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε στον πολυκόφτη το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο. Σε αυτήν την σάλτσα προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλάτι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το καπάκι τους, τα καθαρίζουμε από την έσω σάρκα τους και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε.Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατίζουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (και ίσως λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο σας) στους 180 °C.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 2’, Χρόνος ψησίματος: 10’, Κόστος: 2,50 €ΥΛΙΚΑ :200 γρ μακαρόνιαελαιόλαδο2 κολοκυθάκια (μεσαίου μεγέθους)1 κουταλιά της σούπας άλειμμα σκόρδου (ή 2-3 σκελίδες σκόρδου)1 μεγάλη ώριμη ντομάτα300 γρ γιαούρτι στραγγιστόΑλάτιΠιπέριΡίγανηΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, αλάτι και τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια κομμένα σε φλοίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μόνο.Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, το άλειμμα σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.Στο τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και το γιαούρτι. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε!