Το σκηνικό…. Ξυπνώ και ξέρω πως έχω μπροστά μου 4ήμερο κανονικό off school. Τι χαρά!
Υλικά1,5 κιλό κυδώνια 2 κιλά ζάχαρη 6 φλυτζάνια νερό 2 – 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα Το χυμό από μισό λεμόνι Καθαρίζουμε τα κυδώνια με το μαχαίρι και τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό, μέχρι να τα κόψουμε όλα για να μην μαυρίσουν.
Αυτό το αναποδογυρισμένο Κέικ Αχλαδιού είναι μοναδικό γιατί έγινε με πρόβειο και κατσικίσιο βούτυρο που το έδωσε εξαιρετική γεύση και το μέλι καραμέλωσε και πότισε τα αχλάδια με την υπέροχη γεύση του. Τον περισσότερο καιρό ζούμε στην Ασίνη, που είναι κοντά στο Τολό, αλλά επειδή το σπίτι μας στην Ασίνη δεν έχει θέρμανση, το χειμώνα ερχόμαστε στην Αθήνα για να περάσουμε λίγο καιρό με τα παιδιά μας. Τολό Ο περισσότερος εξοπλισμός της κουζίνας μου βρίσκεται στην Ασίνη και εδώ έχω ότι χρειάζονται τα παιδιά για να μαγειρέψουν και κάποια παλιά σκεύη που άφησα όταν μετακομίσαμε, αλλά τα περισσότερα πρέπει σύντομα να αντικατασταθούν.
Tweet ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
Αυτά τα ψητά ροδάκινα με βούτυρο, μέλι και κανέλα γίνονται τόσο εύκολα που χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά να ετοιμαστούν. Με την προσθήκη βουτύρου, μελιού και κανέλας δημιουργείται ένα καραμελωμένο συρόπι το οποίο χρησιμοποιούμε για να σερβίρουμε το γλυκό.