Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου με πολύχρωμη σαλάτα καλαμποκιού Έχοντας διανύσει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, μπορώ να πω ότι η σωματική μου ακεραιότητα κινδύνευσε πολλάκις τις τελευταίες επτά ημέρες. Όχι, δεν φταίνε τα extreme sports του καλοκαιριού. Μεταξύ μας, το βασικό extreme sport στο οποίο επιδόθηκα με ζήλο όλο το καλοκαίρι ήταν το βάδην μετ” εμποδίων, όπου βάδην βάλτε το ρυθμικό περπάτημα από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και πάλι πίσω (κοινώς, νανούρισμα non stop) και όπου εμπόδια βάλτε καμιά δεκαριά παιχνίδια που τείνουν να ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα πόδια σου σαν μανιτάρια (ειδικά τις στιγμές που είσαι τόσο νυσταγμένος ώστε να μη τα δεις και τόσο ξυπόλητος ώστε να σακατέψουν τα ήδη πονεμένα από την ορθοστασία ποδαράκια σου)
Αν δεν ξέρετε τι να φτιάξετε για πρωινό για δοκιμάστε αυτά τα pancakes..είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα και υγιεινά Για τα pancakes θα χρειαστούμε 3,5 φλυτζάνια βρώμη 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 2 κουτάλια της σούπας baking powder μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (ή ότι άλλο λάδι έχετε σπίτι) 4 αυγά 1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κ.γ. βανίλια υγρή (προαιρετικά) Τοποθετούμε τη βρώμη μέσα σε ένα μίξερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν αλεύρι Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια λεκάνη την αλεσμένη βρώμη, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το baking powder Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε το φρέσκο γάλα Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα Μόλις ομογενοποηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στη λέκανη με το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει 3 λεπτά πριν στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα με το ίδιο σκεύος μέτρησης κάθε φορά (κουτάλι παγωτού, φλυτζάνι καφέ κλπ) Αφήνουμε για 2 λεπτά τα pancakes να γίνουν από τη μια μεριά και μόλις αρχίζουν να να γίνονται φούσκες στην πάνω επιφάνεια τους, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ξεκολλώντας σιγά σιγά την αποκάτω πλευρά Δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε πολύ στο τηγάνι, μόλις πάρουν λίγο χρώμα είναι έτοιμα Συνοδεύουμε τα pancakes με μέλι, μήλο και κανέλα ή οτιδήποτε άλλο έχουμε στο σπίτι
Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Η σημερινή ανάρτηση θα μπορούσε να αποτελεί και μια πρόταση-λύση για όλους αυτούς τους Έλληνες που προφανώς οδηγούν πιωμένοι. Δεν αναφέρομαι σε κείνους που βγαίνουν, γίνονται λιώμα και δεν έχουν την στοιχειώδη νοημοσύνη να επιστρέψουν σπίτι τους με ταξί (οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν κλινική περίπτωση, με την οποία καλό θα ήταν να ασχοληθούν οι ψυχίατροι αυτού του τόπου και όχι μια ταπεινή μπλόγκερ)
Χοιρινές πανσέτες με γλάσο απο μέλι και σόγια sauce που θυμίζει κινέζικo Θα χρειαστούμε: 800γρ. περίπου πανσέτες Σόγια sauce 3-4 κ.σ. μέλι Σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Λίγο λάδι Πιπέρι Σουσάμι Ρίχνουμε λίγο λάδι στις πανσέτες Προσθέτουμε λίγο σκόρδο, μπόλικη σόγια sauce και αρκετό πιπέρι Ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να μαριναριστούν Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά( θα δείτε να αρχίζει να βγάζει λίγο καπνό) και προσθέτουμε τις πανσέτες μας Μετά από 2-3 λεπτά και αφού έχουν πάρει χρώμα, γυρνάμε και από την άλλη μεριά Όταν είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνουμε το μέλι, να πάει παντού και από τις δύο πλευρές.
Αυτά τα μπισκότα μπορούν να καταναλωθούν σαν ένα υγιεινό σνακ αφού περιέχουν κουάκερ, αλεύρι ολικής άλεσης, μέλι και πολύ λίγο βούτυρο!