1κ ραδίκια500γρ μύδια500γρ κυδώνια10 χτένια100ml ελαιόλαδο500ml νερό4 πορτοκάλια20ml χυμό λεμόνι40 γρ άνηθο3γρ αγάρ30γρ ζάχαρη2γρ κιτρικό οξύαλάτιΠολτοποιούμε τα ραδίκια με τα 500ml νερό, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, σουρώνουμε καλά προσθέτουμε το αγάρ και βράζουμε τον ζωμό ραδικιών, διορθώνουμε την γέυση με άλατι και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει ομογενωποιούμε το ελαιόλαδο στην γιέλη ραδικιών με ένα blender.Παίρνουμε τον χυμό από 1 πορτοκάλι τα ξύσματα από όλα τα πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε με το κιτρικό οξύ και την ζάχαρη. Φιλετάρουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα βυθίζουμε στον χυμό εμποτιζοντάς τα στο gastrovac.Αχνίζουμε τα μύδια, σωτάρουμε ελαφρά τα χτένια, ανοίγουμε τα κυδώνια στάζουμε 2 σταγόνες χυμού λεμονιού στο καθένα και στήνουμε το πιάτο μας.
Pin It Στο άψε σβήσε… Υλικά Μύδια Αλεύρι λάδι Συνταγή Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε την τρίχα από το εσωτερικό του. Αλευρώνουμε τα μύδια τα ενώνουμε 2-2 μαζί από την εσωτερική μεριά. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
Δείτε τη συνταγή απο Η Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα! 3 μαρούλια, 1/2 ματσάκι άνηθο,1-2 φρέσκα κρεμμμύδια, 1 φλυτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, γαρίδες (κατεψυγμένες), χυμό από 1 […]
Δείτε τη συνταγή απο Οι δυό μας στην… κουζίνα! Ένα όμορφο, νόστιμο και εύκολο φαγητό φίλοι μου που μπορείτε να το γαρνίρετε με ρύζι ή πατάτε, η μακαρονάκι κοφτό ή […]
Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine Από τα φαγητά που σνομπάραμε τελείως στην παιδική ηλικία, το πρασόρυζο, όπως και το σπανακόρυζο και το λαχανόρυζο, έχουν γίνει αγαπημένα μια και είναι […]