Περιστέρι με…

1 περιστέρι200γρ  έγχρωμοι γίγαντες Πρεσπών120γρ ζάχαρη500γρ σπάνακι500γρ γάλα20γρ άμυλο πατάταςΤρούφα Γρεβενών(tuber aestivum )αλάτιΠολτοποιούμε το σπανάκι με το γάλα και το άμυλο πατάτας, το σουρώνουμε καλά, διορθώνουμε την γεύση  και το βράζουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Στρώνουμε τον χυλό σε αντικολλητικό χαρτί και τον αποξηραίνουμε στους 55 βαθμούς για 8 ώρες.Βράζουμε πολύ καλά τα φασολιά και τα πολτοποιούμε με λίγο νερό από την βράση, προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο αλάτι αν χρειαστεί για να διορθώσουμε την γεύση. Θα πρέπει να έχουμε έναν πουρέ φασολιών λείο και γυαλιστερό.Το περιστέρι το ψήνουμε στον φούρνο ολόκληρο στους 100 βαθμούς μέχρι τους  51 βαθμούς  στο εσωτερικό του.