Φασόλια…

Αυτό το πιάτο είναι στο μενού découverte του Ιανουαρίου και είναι απ” αυτά που χαίρομαι ιδιαίτερα να παρουσιάζω γιατί κανείς δεν περιμένει όσπρια για πιάτο σε μενού découverte αλλά όλοι τελικά εκτιμούν την επιλογή… Λευκά φαασόλια Σέσκουλα Σέλινο καρότα κρεμμύδια Ελιές καλαμών Λάπαθο 1lt νερό 30γρ νερό 30γρ ζάχαρη 2γρ ασκορβικό οξύ 8γρ κιτρικό οξύ Μαγειρεύουμε τα φασόλια με τα κρεμμύδια και τα καρότα δίχως να βράσουν γιατί δεν θέλουμε να ανοίξουν τα φασόλια, σουρώνουμε, πετάμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και καθαρίζουμε τον ζωμό από τυχόν υπολείμματα πρωτεϊνών. Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι, και τα οξέα στο νερό και το μοιράζουμε σε δύο μπολ