Μοιραστείτε τοΚομμάτια: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 5,50€ΥΛΙΚΑ5 μεγάλα κολοκυθάκια1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό1 λίτρο γάλα φρέσκο200- 300 γρ. φέτα4 αυγά15 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθοΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 2-3, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος : 40′, Κόστος: 5 €ΥΛΙΚΑ :4 μελιτζάνες – μεσαίο μέγεθοςΕλαιόλαδοΑλάτιΓια τη γέμιση3 κρεμμύδια ξερά2 κρεμμυδάκια φρέσκα3 ντομάτες1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας2 σκόρδαΛίγο μαϊντανόΑλάτιΠιπέριΡίγανηΕΚΤΕΛΕΣΗ:Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι. Τις κόβουμε στη μέση και με ένα μαχαίρι βγάζουμε μέρος από το εσωτερικό τους, ώστε να φτιάξουμε μία φωλιά μέσα στην οποία θα βάλουμε τη γέμιση.Κρατάμε στην άκρη το εσωτερικό από τις μελιτζάνες για να το χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
Μοιραστείτε τοΆτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά, Κόστος: 4,00 €ΥΛΙΚΑ :5 κολοκυθάκια200 γρ. ωμά ζυμαρικά – πέννες1 ντομάτα100 γρ.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15′, Κόστος: 8€ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες2 λεμόνια (το χυμό τους)1 σφηνάκι λικέρ disaronno2 φύλλα δάφνης1 πρέζα δεντρολίβανοΑλάτιΠιπέρι5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2½ ποτήρια του νερού νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν κοντεύει να ροδίσει ρίχνουμε και το σκόρδο για να ροδίσει και αυτό.
Μοιραστείτε τοΆτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 3,50€ΥΛΙΚΑ:500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του330 ml μπύρα (ένα μικρό κουτάκι)160 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτεςβασιλικό ή ρίγανηαλάτιλίγο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το αλεύρι με τη μπύρα.Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.