11.08.2017 – Μαίρη Χαρίσκου Φτιάχνουμε ρικότα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας. Αν θες να μάθεις να φτιάχνεις τυρί είσαι στο σωστό χώρο γιατί αγαπάμε την οικιακή τυροκομία Η ρικότα είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί με πάρα πολλές χρήσεις. Τρώγεται σκέτο, αλλά θα το βρείτε ως συστατικό σε όλες τις κατηγορίες πιάτων στην ιταλική κουζίνα
Pin It Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι!!! Υλικά 500 γρ γάπαρη καθαρισμένοι 2 κούπες κριθαράκι μέτριο 1 κούπα κον κασέ 1 κούπα νερό 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη Λίγο κύμινο, λίγη κανέλα Λάδι Συνταγή Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζουμε την γάπαρη Ρίχνουμε μέσα στην γάπαρι το σκόρδο κομμένο στα 2.
Pin It Αν τα σύννεφα ήταν γλύκο, σίγουρα θα ήταν αυτό!!! Υλικά για 32 κανονικά ή 50 μικρά κομμάτια 500γρ.
Μοιραστείτε το Άτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά ΥΛΙΚΑ : 500γρ. φακές ψιλές250γρ.
Μοιραστείτε το Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά ΥΛΙΚΑ : 4 λαβράκια, φιλεταρισμένα (200g το καθένα)αλάτι χονδρόπιπέρι μαύρο τριμμένο50g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο2 μεγάλα πορτοκάλια2 φοινόκιο (μαραθόριζα) (κομμένο σε λεπτές φέτες)3 πιπεριές κόκκινες (κομμένες σε λωρίδες)½ κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)80g ελιές θρούμπες (χωρίς κουκούτσι)150g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο1 πορτοκάλι (χυμό & ξύσμα)1 λεμόνι (χυμό & ξύσμα)1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη ή αρωματική1 κλωναράκι θυμάρι (μόνο τα φύλλα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Γλυκό πλούσιο σε σοκολάτα με τον απίστευτο γευστικό συνδυασμό του γλυκού κάστανου με την παραδοσιακή σουμάδα.