Ρολάκια μελιτζάνας με λιαστή ντομάτα και φέτα Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω το όνομά μου. Όχι πως μου κακοπέφτει ξαφνικά το Αναστασία, αλλά έχω βάσιμες υποψίες ότι τώρα τελευταία μου ταιριάζει καλύτερα το Φαντομάς. Ξέρετε, εκείνος ο κυριούλης που εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν σα φάντασμα
Αν σας αρέσει το ιμάμ ή το παπουτσάκι τότε σίγουρα θα σας αρέσουν και οι γεμιστές μελιτζάνες με τυρί φέτα! Έγραψε η magica 8.11.2013, 12:54 Κατηγορία: Συνταγές, Φαγητά Γενικά τις μελιτζάνες τις αγαπώ γεμιστές. Άλλες φορές με κιμά κι αλλες με κρεμμύδια….
1Καρπούζι50γρ Φύλλα ιβίσκου500ml Νερό500 Ζάχαρη1,5γρ αγάρ350γρ φέτα150 Κρέμα γάλακτοςΚόβουμε το καρπούζι σε ομοιόμορφες μερίδες, με τα κομμάτια που μένουν φτιάχνουμε 500ml χυμό στον οποίο διαλύουμε 250γρ ζάχαρη. Εμποτίζουμε το καρπούζι στον γλυκό χυμό με το Gastrovac ή με sous vide, πολύ καλή δουλειά κάνει και το siphon, το οποίο δεν σταματάει στον εμποτισμό αλλά παράγει ένα ενδιαφέρον ανθρακούχο αποτέλεσμα, το μόνο μειονέκτημα είναι η διαστάσεις του καρπουζιού, θα πρέπει να είναι μικρές για να χωρούν στο siphon, παρ” όλα αυτά αξίζει τον κόπο ειδικά σε γευστικές δοκιμές και δείπνα.Συνεχίζοντας φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αγάρ και τα φύλλα ιβίσκου, όταν κρυώσει το χτυπάμε με ένα blender για να φτιάξουμε μια πηχτή σως.Λιώνουμε καλά την φέτα με την κρέμα γάλακτος, την περνάμε από σήτα και την βάζουμε σε ένα siphon, οπλίζουμε και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με τυρί Για τα κουλούρια θα χρειαστούμε: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100γρ βούτυρο λιωμένο 2-3 κ.σ. ταχίνι 500 γρ
Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine Πεντανόστιμη, πικάντικη και, επίσης, γρήγορη! Ένα τέλειο ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει! Υλικά γιά ένα μέτριο πυρέξ: 1 φλ. τσ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει […]