Délice de Chios

Το επιδόρπιο αυτό αντανακλά κατά κάποιο τρόπο την σκέψη μου πάνω σ” αυτό που λέμε Ελληνική κουζίνα και πως εγώ την αντιλαμβάνομαι. Πριν από αρκετά χρόνια είχα επισκεφτεί την Χίο, πέρα από την μαστίχα είχα μαγευτεί με τα μανταρίνια και τα υποπροϊόντα αυτών, με το γλυκό και το λικέρ τριαντάφυλλο, τις χαρουπιές κατά μήκος των δρόμων την φιλοξενία των κατοίκων τα πανέμορφα χωριά….!Μ” αυτές τις αναμνήσεις έφτιαξα το επιδόρπιο που σ” εμένα θυμίζει Χίο και τους πελάτες μας τους κάνει να την ονειρεύονται.Ganache χαρουπιού250γρ Σοκολάτα 70%80γρ Βούτυρο 250ml Κρέμα50ml Σιρόπι χαρουπιούSorbet Μανταρίνι1κιλό Μανταρίνια1 λεμόνι300γρ φρουκτόζη10γρ κιτρικό οξύ10γρ ζελατίνη2γρ XanthanΤην μαστιχογκοφρέτα ή όπως λέγεται τέλος πάντων την αγόρασα από το mastιcha shop απ” την Ελλάδα διότι η πολιτική της εταιρείας θέλει η πρώτη παραγγελία που θα κάνει κάποιος στο εξωτερικό να είναι μεγαλύτερη των 1000 ευρώ.