Pin It Παραδοσιακή συνταγή της Μ. Ασίας , Η γιαγιά μου την κάνει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό εκείνη το λέει σελινάτο … Υλικά 1 κιλό χοιρινό από λαιμό 1 κιλό πράσα χοντροκομμένα 1 ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα 2 κυδωνιά κομμένα σε χοντρές φέτες αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.γλυκού κανέλα 1 κ.σούπας κοφτή κόκκινο πιπέρι 10 σπόρια μαυροπίπερο 10 σπόρια μπαχάρι 1 ποτήρι νερό λαδί Συνταγή Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Μόλις βράσει όλο το νερό ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας.
Στην ανταγωνίστρια(!) πόλη της πατρίδας μου(Κυπαρισσίας), τα Φιλιατρά, φτιάχνουν αυτό τον περίεργο συνδυασμό λεμονάτου κατσαρόλας με γαρύφαλλο. Ο οποίος, όμως, δεν είναι καθόλου πρωτάκουστος γευστικά διότι οι Μεσσήνιοι λατρεύουμε την κανέλλα.
Pin It Αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε ,το κρέας είναι τόσο μαλακό και νόστιμοπου θα απολαμβάνετε κάθε πιρουνιά!!!Υλικά500γρ σουβλάκια200γρ κρέμα γάλακτος1 κρεμμύδι σε ροδέλες1 κ.σούπας μουστάρδα1/2 φλ.τσαγιού λευκό κρασίαλάτι, πιπέριΣυνταγήΣε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί, βγάζουμε τα σουβλάκια από το κρέας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, σβήνουμε με το κρασί,Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο,χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 2-3 λεπτά. Καλή Επιτυχία!!!!!!!Υ.Γ.
Η μουστάρδα δένει υπέροχα με το χυμό από τα εσπεριδοειδή και δίνει ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό! Υλικά: 6 πανσέτες Ρίγανη ξερή 2 πορτοκάλια 2 λεμόνια Αλάτι Λεμονοπίπερο 4-5 κουταλιές μουστάρδα 4-5 πατάτες Φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα, πασπαλίζουμε με ρίγη ρίγανη ξερή και την περιχύνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι.
Η ζαφορά με το χοιρινό δένει πολύ όμορφα και τα μανταρίνια την βοηθούν με την γλυκιά τους γεύση να γίνει πιο διακριτή. Η σως έχει γίνει από κομμάτια χοιρινού που προέκυψαν καθαρίζοντάς το, λευκό κρασί και φυσικά ζαφορά.