Για αυτή την ενημέρωση συνέβαλε ένας φίλος μάγειρας, που έμαθε να τρώει χταπόδι στην Ελλάδα και από τότε ψάχνει τον τρόπο να φτιάξει αυτό που του τυπώθηκε στο μυαλό ως ανάμνηση την οποία συχνά πυκνά ανανεώνει με ταξιδάκια στην Ελλάδα. Μια μέρα που ετοίμαζα το χταπόδι ήρθε να φάει και είδε την διαδικασία, με ρώτησε για τον τρόπο που το φτιάχνω και έμεινε με το στόμα ανοιχτό, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα απλό «massage» μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματαΓια το χταπόδι έγραψα εδώ πρέπει όμως, να προσθέσω δύο ακόμα παρατηρήσεις η πρώτη είναι ελάσσονος σημασίας και πρόκειτε για το μαγείρεμα του χταποδιού το οποίο γίνεται θαυμάσια sous vide στους 77 , βαθμούς για 5 ώρες και το τελειώνω περνώντας το από ψησταριά ή φλόγιστρο, ή en papillot, περνώντας του ένα θερμόμετρο στο δόντι ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 77 και μόλις φτάσει η θερμοκρασία είναι έτοιμο. Η δεύτερη παρατήρηση είναι πιο σημαντική και έχει να κάνει με την υφή του χταποδιού.
Nikolas 421 ημέρες ago comments xtapodi xidato ξυδατο πιπεριες χταποδι ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Καθώς μαγείρευα έκανα διάφορους συνειρμούς. Σκεφτόμουν πόσο ύπουλα λειτουργεί το χταπόδι. Κρύβεται πίσω από τους βράχους, παραμονεύει το θύραμά του και ενώ εκείνο κινείται αμέριμνο, το χταπόδι απλώνει τα πλοκάμια του και επιτίθεται.
Δείτε τη συνταγή απο Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς Ειναι πεντανοστιμο..που θα γλυφετε και τα δαχτυλα σας!!! ΥΛΙΚΑ 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό χταπόδι καθαρισμενο και κομμένο σε μπουκές 6 […]
Δείτε τη συνταγή απο AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αφού η νηστεία καλά κρατεί ελάτε να φτιάξουμε ένα αρωματικό χταποδάκι. ΥΛΙΚΑ 1 χταπόδι μέχρι 1200 γραμμάρια 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 3 […]
Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine Νόστιμο και εύγευστο, το χταπόδι δεν έχει πολλές θερμίδες και είναι φτωχό σε χοληστερίνη. Είναι λίγο βαρύ βέβαια, ανάλογα με τον τρόπο που θα […]