Ποιό κρασί είναι κατάλληλο για το πιάτο μου;

Πηγή: epicurious.comΜας αρέσει να χρησιμοποιούμε κρασί στο μαγείρεμα γιατί προσθέτει πλούτο στο πιάτο μας ενώ η προσθήκη μιας γουλιάς κρασιού στο τέλος του μαγειρέματος μπορεί να ενισχύσει τη γεύση του πιάτου ακόμη περισσότερο. Αλλά πώς ξέρουμε ποιο κρασί είναι κατάλληλο για τη μαγειρική μας; Παρακάτω παρατίθενται μερικές οδηγίες για μια ασφαλή διαδρομή προς τη μαγειρική δημιουργία πιάτων με προσθήκη οίνου… Βασικός κανόνας Μαγειρεύουμε μόνο με ένα κρασί που θα πίναμε ευχαρίστως μόνο του (στην πραγματικότητα, μπορούμε να το απολαμβάνουμε ενώ το μαγειρεύουμε!).