Υλικά Φύλλο κρούστας 1,5 λίτρο γάλα 200 γρ. σιμιγδάλι 1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 2 βανίλιες 2 κουταλιές βούτυρο κανέλα ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο Εκτέλεση Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα.
Φρεσκοψημενα μυρωδατα,μαστιχωτα σπιτικα κουλουρια θεσσαλονικης.Το πρωινο σνακ για μικρους και μεγαλους,για τον καφε και το γαλα.Για την δουλεια,για το σχολειο των μικρων,συνοδευμενα με τυρι,η’γεμιστα με τυρι.Ειναι φανταστικα τα συγκεκριμενα κουλουρια,σας το εγγυωμαι!!! ΥΛΙΚΑ(για 15 κουλουρια)500 γρ.αλευρι δυνατο(για τσουρεκια)1/2 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο1 1/2 κ.σουπας ζαχαρη1 φ.ξερη μαγια (9 γρ.)1 κ.σουπας αλατι5 κ.σουπας ελαιολαδο1 φλ.τσαγιου χλιαρο νεροΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ250-300 γρ.σουσαμι2 κουπες χλιαρο νερο6 κ.σουπας ζαχαρηΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μπολ βαζουμε την μαγια,την ζαχαρη και το χλιαρο νερο(προσοχη χλιαρο οχι καυτο) ανακατευουμε να διαλυθει η μαγια, σκεπαζουμε και αφηνουμε 10 λεπτα να ενεργοποιηθει η μαγια. Στον καδο του μιξερ ριχνουμε το αλευρι το αλατι τα ανακατευουμε και κανουμε μια λακουβα
Απιστευτος συνδυασμος που θα σας ξετρελανει με την νοστιμια του,και που πιστεψτε με, το συγκεκριμενο φαγητο θα το λατρεψουν ακομα και οσοι δεν αγαπουν τα οσπρια.Τολμηστε και δοκιμαστε το!!! ΥΛΙΚΑ500 γρ.ρεβιθια500 γρ.κιμα μοσχαρισιο2 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε φετες2 ολοκληρες σκελιδες σκορδο1 καροτο τριμμενο1/2 φλ.τσαγιου ελαιολαδο400 γρ.ντοματες ψιλοκομμενες1 φυλλο δαφνης1/3 φλ.τσαγιου λευκο ξηρο κρασι2 κ.σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο(προαιρετικα)ΑλατιΦρεσκοτριμμενο πιπεριΕΚΤΕΛΕΣΗΑπο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε τα ρεβιθια σε μπολ με μπολικο νερο και 1 κ.σουπας σοδα να μουλιασουν.
The Post-Office: Go! Go! Go