Braid ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Pin It Από την Ελενη στην ομάδα ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα, μαλακή και αφράτη ζύμη τσουρεκιού με μια μαλακή και κρεμώδη γέμιση, μόνο το έχω ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να το έχω έτοιμο το πρωί για ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, για μας τους μεγάλους και ειδικά για τα παιδιά μου Υλικά 650 -700 γραμμάρια αλεύρι ανάλογα το αλεύρι μας 1 φακελάκι ξερής μαγιάς ή 25 γρ νωπή μαγιά 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 αυγά 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 300 ml γάλα 1 πρέζα αλάτι 1βανίλια με άρωμα λεμονιού και λίγο κακουλέ (προαιρετικά ) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 2 κρόκους αυγών ή 1 μεγάλο κρόκο ( εγώ έβαλα 2 μικρούς κρόκους) 80γραμμάρια αλεύρι ή 4o γραμμάρια αλεύρι και 40 γραμμάρια κόρν φλάουερ 70 γραμμάρια ζάχαρη 250 ml γάλα μια σοκολάτας γάλακτος 1 κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα για το τέλος Συνταγή Σε ένα μπολ βάλτε 3-4 κουταλιές αλεύρι και το ζεστό γάλα και την μαγιά και διαλύστε τη. Σε ένα άλλο  μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, και προσθέστε την μαγιά ,προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώστε ζωηρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας .Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο. (Αφήστε τη ζύμη τη διάρκεια της νύχτας καλυμμένη με σελοφάν και με μια πετσέτα και την βάζετε στο ψυγείο .) Φυσικά, το βράδυ αν θέλουμε έτοιμάζουμε και την κρέμα, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα όπου θερμαίνεται το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύετε το στο ψυγείο μέχρι να όταν θα το χρησιμοποιήσετε