ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ…

Αρωματικο,γευστικο κεικ με ολοκληρα κερασια κομποστας λουσμενο με μια διαφορετικη σωςαπο κερασια και κοκκινο γλυκο κρασι.Απολαυστε το!!! ΥΛΙΚΑ125 γρ.βουτυρο αγελαδος κομμενο σε κυβους σε θερμοκρασια δωματιου395 γρ.ζαχαρη (2 φλ.τσαγιου)4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου200 ml κρεμα γαλακτος1 μπαστουνακι βανιλια50 ml λικερ κερασι 250 γρ.φαριν απ3 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ200 γρ.κερασια κομποστας ολοκληραΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ140 γρ.κερασια κομποστας πολτοποιημενα80 ml κοκκινο  ημιγλυκο η’γλυκο κρασι1 κ.σουπας μελι (αναλογα το ποσο γλυκια θελετε την σως)1 κ.γλυκου  κορν φλαουρΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει,και προσθετουμε την ζαχαρη διαδοχικα και ενα ενα τα αυγα. Στην συνεχεια προσθετουμε τα σπορακια της βανιλιας αφου χαραξουμε με μαχαιρι κατα μηκος την βανιλια, συνεχιζοντας το χτυπημα .Σταματαμε το χτυπημα και  προσθετουμε το αλευρι με την κρεμα γαλακτος   το λικερ  ανακατευοντας πια με πλαστικη σπατουλα.