Ιταλικό ριζότο

Το Ριζότο είναι ιταλικό φαγητό που απαιτεί ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος και δεν πρέπει να συγχέεται με διάφορα …..πιλάφια. Προϋποθέτει βέβαια συγκεκριμένο τύπο ρυζιού (arborio) όμως μια και δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί παρά μόνο σε ειδικά μαγαζιά, το ρύζι τύπου round grain μας κάνει μιά χαρά. Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια1 πράσο ( μόνο το άσπρο μέρος )2 πράσινες πιπεριές 1 ποτήρι λευκό κρασί2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη3/4 ποτηριού ρύζι arborio ή round grain ( τύπος ρυζιού, θα το δούμε παρακάτω )1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας, βοδινό ή και λαχανικών1 μπωλάκι τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα Τρόπος Παρασκευής Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και έχοντας λυώσει το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά