Sani Gourmet – οι πρώτες εντυπώσεις

 

Δείτε τη συνταγή απο Sugar Buzz

Μια το τρέξιμο με τη δουλειά, μια οι υποχρεώσεις, μια το ένα μια το άλλο και δεν πρόλαβα να καταλάβω πότε βρέθηκα στη Χαλκιδική! Βρίσκομαι λοιπόν τώρα στο Sani Resort για το Sani Gourmet ένα φεστιβάλ γαστρονομίας που φέτος αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα.
Έλληνες σεφ, από Ελλάδα και εξωτερικό εμπνέονται από τα αξιόλογα ελληνικά προιόντα και δημιουργούν ο καθένας το δικό τους μενού…κι εμείς δοκιμάζουμε…κι εκεί που νόμιζες ότι δε θα έτρωγες ποτέ ας πούμε μπάμιες, έρχονται στο πιάτο σου και ξετρελαίνεσαι!
Εε αυτό έπαθα χθες που φάγαμε στο «Ουζερί», που μαγείρευε η Αικατερίνη Σύρου, η οποία έχει εστιατόριο στην Κολωνία στη Γερμανία και μάθαμε ότι έχει ψηφιστεί ως το Νο1 στη λίστα με τα καλύτερα της Κολωνίας το 2010.
Πολύ φαγητό!  Πολύ και ωραίο! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ξετρελαινόμουν με τις μπάμιες!! Όπως και τα βλίτα σαγανάκι, δεν έχω ξαναφάει τόσο νόστιμα( μπορούσα να φάω μόνο αυτά, ένα ολόκληρο πιάτο!)
Βέβαια μετά από τόσο φαγητό σήμερα έπρεπε κάτι να κάνω,περπάτημα, να πάρω τα βουνά(χμμ…ξαναθυμήθηκα πού βρίσκομαι), κάτι τελοσπάντων, οπότε το περπάτημα στην παραλία ήταν μια πολύ καλή λύση!Να πας και να΄ρθεις, εεε τι στο καλό, κάτι δεν θα κάηκε??
Και φτάνει η ώρα του φαγητού σήμερα!Και είμαστε παρέα με τη Royal και είμαι μές στην τρελή χαρά που επιτέλους γνωριστήκαμε από κοντά και μπουρου μπούρου μιλάμε, γελάμε…τρώμε!Σήμερα ήμασταν στο εστιατόριο «Τομάτα» και όντως είναι μέσα στα κόκκινα χρώματα!
Σεφ ο Δημήτρης Δημητριάδης(στην Αθήνα θα τον βρούμε στο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου.) Ιδιαίτερα πιάτα και αυτό που ξεχώρισα ήταν οι καραβίδες με «μαγιονέζα» αχινού και μαραθόριζα…εγώ που δεν τρελαίνομαι για θαλασσινά και όταν ακούω αχινό απλά τσιρίζω και φεύγω μακριά, τώρα άρχισα να αλλάζω γνώμη!Όχι ότι θα αρχίσω να μαζεύω και αχινούς, αλλά λέμε τώρα! 
Και φυσικά επειδή είμαι φαν του γλυκού, με εντυπωσίασε η παρουσίαση και το ίδιο το γλυκό ήταν ανάλαφρο και ταίριαζε μετά από ό,τι φάγαμε, α ναι…ήταν κρέμα γιαουρτιού σε βάση από παστέλι, ροδάκινο, ζελέ λουίζας και φράουλας(σε μορφή κύβου το τελευταίο,κάτι που μου έκανε κλικ!).
Αυτά για σήμερα αφού μπορέσαμε να μπούμε ίντερνετ έστω και τέτοια ώρα!
 

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πίτσα με αυγά
  2. Το «ΕΡΓΟΝ» στο Sani
  3. Foodie- εντυπώσεις από Λονδίνο και ένα δωράκι
  4. 15 προτάσεις για gourmet σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες!