Spaghetti alla puttanesca

 

Είναι τόσο απλό πιάτο που θα μπορούσε να περιγραφεί με τρία μόλις βήματα. Ένα για τη σάλτσα, ένα για τα μακαρόνια και ένα για το πάντρεμά τους.

Η Ναπολετάνικη (και παλιότερη) εκδοχή της συνταγής δεν έχει αντσούγια ανάμεσα στα υλικά. Σήμερα πια, όμως, είναι τόσο διαδεδομένη αυτή η προσθήκη (και προσφέρει τόσο στη γεύση) που τείνει να δημιουργήσει ένα στάνταρτ.

Μαζί με τη ρίγανη, άρωμα μπορεί να δώσει και το θυμάρι και η μαντζουράνα. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα, για λόγους διακόσμησης, και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο μαγείρεμα δεν βάζω, εκτός και εάν μπει στη θέση της ρίγανης. Νομίζω όμως ότι αυτή η τελευταία δίνει πιο πολύ άρωμα μέσα στο φαγητό.

Μπορείτε, πριν πέσουν τα spaghetti μέσα στη σάλτσα, να κρατήσετε λίγη σάλτσα (λίγη ντομάτα και τόσα κομμάτια ελιάς όσα και τα άτομα που θα φάνε) και να τα βάλετε στα σερβιρισμένα πιάτα, πάνω από τα spaghetti, καθαρά για λόγους εμφάνισης.

Εάν χρησιμοποιηθούν ελιές έτοιμες, χωρίς κουκούτσι, μπορείτε να τις κόψετε και σε ροδέλες. Θα ομορφύνει την εμφάνιση χωρίς να προσδώσει κάτι στη γεύση.

Εκτός από spaghetti που είναι το τυπικό ζυμαρικό για αυτή τη συνταγή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι τύποι: penne, rigatoni, bucatini, μέχρι και fusili (τριβελάκι) ή farfalle (πεταλούδες) και αυτό χάρις στη κόκκινη σάλτσα ντομάτας που δένει εύκολα με όποιο ζυμαρικό και αν την βάλεις.

Σε λίγες μέρες θα μπορείτε εάν θέλετε να διαβάσετε κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά με την εξαιρετική αυτή μακαρονάδα, τις ρίζες της, τα υλικά και που οφείλει το όνομά της, στο σχετικό άρθρο: «Μια μακαρονάδα “του δρόμου”: Spaghetti alla puttanesca» που θα δημοσιευτεί στο site.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Spaghetti με ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
  2. Spaghetti Hot Love
  3. ΚΑΥΤΕΡΟ SPAGHETTI ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ AL OLIO
  4. SPAGHETTI ME ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΝΙΑΚ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ