Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ!

 

Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ!

Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ! paradosiako soudiko cake 210x150

Αυτό το εύκολο κέικ, έρχεται από την Σουηδία!  Η επικάλυψη του έχει υπέροχη γεύση που σε συνδυασμό με το κέικ το κάνει τόσο νόστιμο και απολαυστικό!

Θρεπτικά συστατικά: Θερμίδες: Ένα μέτριο κομμάτι κέικ έχει περίπου 285 kcal.

Υλικά:

Οδηγίες:

  • Το κέικ
  • Βήμα 1: Αφήνετε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου  και λιώνετε το βούτυρο, προσοχή δεν το πρέπει να κάψει, απλά να λιώσει.
  • Βήμα 2: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  • Βήμα 3: Χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Βήμα 4: Κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder.
  • Βήμα 5: Προσθέτετε στο μείγμα το βούτυρο, σταδιακά, επίσης το γάλα την κρέμα γάλακτος, την βανίλια ανακατεύετε με σπάτουλα.
  • Βήμα 6: Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βήμα 7: Ρίχνετε το μείγμα σε μέτριο στρογγυλή φόρμα δαχτυλίδι, το οποίο έχετε βουτυρώσει και πασπαλίσει με την φρυγανιά.
  • Βήμα 8: Ψήνετε το κέικ για 20 λεπτά στους 160°C Κελσίου.
  • Η επικάλυψη
  • Βήμα 1: Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα.
  • Βήμα 2: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν, προθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια.
  • Βήμα 3: Αφήνετε το μείγμα να δέσει μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει, καπόπιν αποσύρετε και ανακατεύετε ελαφρά.
  • Βήμα 4: Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και απλώνεται απαλά με μια σπάτουλα την επικάλυψη.
  • Βήμα 5: Βάζετε πάλι το κέικ στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180°C Κελσίου για 25 ακόμη λεπτά.
  • Βήμα 6: Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη!
  • Το gluko.gr προτείνει:
  • ~ Το κέικ αυτό όσο μένει γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!
  • ~ Σερβίρετε το κέικ με παγωτό βανίλια ή κρέμα βανίλια, τύπου ανγκλέζ!

Tips:

  • Αν θέλετε χρησιμοποιήστε και αμύγδαλο φιλέ.
  • Μπορείτε να αρωματίσετε επίσης με ξύσματα εσπεριδοειδών, πορτοκάλι, λεμόνι ή γκρέιπ φρουτ!

Σχολιάστε αυτό το γλυκό (μέσω facebook)

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.gluko.gr/tosca-cake/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Gluko http://www.gluko.gr/tosca-cake/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πως να φτιάξετε Αλεύρι για Κέικ (Cake Flour)
  2. pumpkin cake Κέικ με κίτρινη κολοκύθα
  3. Cake Pops (γλειφιτζούρια από κέικ)