Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ!

 

Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ!

Tosca Cake, Σουηδικό Κέικ! paradosiako soudiko cake 210x150

Αυτό το εύκολο κέικ, έρχεται από την Σουηδία!  Η επικάλυψη του έχει υπέροχη γεύση που σε συνδυασμό με το κέικ το κάνει τόσο νόστιμο και απολαυστικό!

Θρεπτικά συστατικά: Θερμίδες: Ένα μέτριο κομμάτι κέικ έχει περίπου 285 kcal.

Υλικά:

Οδηγίες:

  • Το κέικ
  • Βήμα 1: Αφήνετε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου  και λιώνετε το βούτυρο, προσοχή δεν το πρέπει να κάψει, απλά να λιώσει.
  • Βήμα 2: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  • Βήμα 3: Χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Βήμα 4: Κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder.
  • Βήμα 5: Προσθέτετε στο μείγμα το βούτυρο, σταδιακά, επίσης το γάλα την κρέμα γάλακτος, την βανίλια ανακατεύετε με σπάτουλα.
  • Βήμα 6: Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βήμα 7: Ρίχνετε το μείγμα σε μέτριο στρογγυλή φόρμα δαχτυλίδι, το οποίο έχετε βουτυρώσει και πασπαλίσει με την φρυγανιά.
  • Βήμα 8: Ψήνετε το κέικ για 20 λεπτά στους 160°C Κελσίου.
  • Η επικάλυψη
  • Βήμα 1: Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα.
  • Βήμα 2: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν, προθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια.
  • Βήμα 3: Αφήνετε το μείγμα να δέσει μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει, καπόπιν αποσύρετε και ανακατεύετε ελαφρά.
  • Βήμα 4: Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και απλώνεται απαλά με μια σπάτουλα την επικάλυψη.
  • Βήμα 5: Βάζετε πάλι το κέικ στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180°C Κελσίου για 25 ακόμη λεπτά.
  • Βήμα 6: Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη!
  • Το gluko.gr προτείνει:
  • ~ Το κέικ αυτό όσο μένει γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!
  • ~ Σερβίρετε το κέικ με παγωτό βανίλια ή κρέμα βανίλια, τύπου ανγκλέζ!

Tips:

  • Αν θέλετε χρησιμοποιήστε και αμύγδαλο φιλέ.
  • Μπορείτε να αρωματίσετε επίσης με ξύσματα εσπεριδοειδών, πορτοκάλι, λεμόνι ή γκρέιπ φρουτ!

Σχολιάστε αυτό το γλυκό (μέσω facebook)

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.gluko.gr/tosca-cake/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Gluko http://www.gluko.gr/tosca-cake/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πως να φτιάξετε Αλεύρι για Κέικ (Cake Flour)
  2. pumpkin cake Κέικ με κίτρινη κολοκύθα
  3. Cake Pops (γλειφιτζούρια από κέικ)
  4. Αφράτο κέικ με τυρί κρέμα (cream cheese pound cake)