Ατομικά καρβελάκια

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μυρωδιά του φρεσκοψημένου σπιτικού ψωμιού!
Υλικά για 6-7 καρβελάκια:
500 γρ αλεύρι για ψωμί ζυμωτό
(από το φούρνο της γειτονιάς)
1 ½ κουταλάκι αλάτι
320 γρ νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και την μαγιά
και ανακατεύουμε με τον γάντζο.
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Διαλύουμε το αλάτι σε 2 κουταλιές νερό
και το προσθέτουμε στη ζύμη. 
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5 λεπτά ακόμα
μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι επιπλέον.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
Κατόπιν την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια,
τους δίνουμε σχήμα στρογγυλό, σαν καρβελάκια,
 και τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου
που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
 Αφήνουμε τα ψωμάκια σκεπασμένα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου ~
για πιο γρήγορα, τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε ανάψει στους 50ο για μισή ώρα,
 μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος, στους 180ο.
Μόλις ροδίσουν καλά, τα γυρνάμε ανάποδα και χτυπάμε ελαφρά με το χέρι μας. 
Αν κάνουν κούφιο ήχο είναι έτοιμα, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι
για να γίνουν γυαλιστερά!

Αυτή είναι η βασική συνταγή, η οποία παίρνει πολλές παραλλαγές ~
μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη ρίγανη ή τριμμένο τυρί
ή ακόμα και ελάχιστο λιωμένο σκόρδο ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο
και να φτιάξετε τη δική σας νόστιμη ποικιλία
από ατομικά ψωμάκια!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ελιόψωμο χωριάτικο
  2. Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια
  3. Κέικ ολικής με σταγόνες σοκολάτας
  4. Ριγκατόνι ολικής αλέσεως με φρέσκα μανιτάρια