Γιορτινό επιδόρπιο με ανανά

 
image
Χρυσή μ” έκανε η φίλη μου να δοκιμάσω αυτό το γλυκό για κέρασμα στη γιορτή της. Ο ανανάς για μένα, στα γλυκά, δεν είναι τίποτα, τον απεχθάνομαι κιόλας. Χάριν της ημέρας και της φιλίας, τελικά, υποχώρησα και μάλιστα ζήτησα και  δεύτερο μπολάκι στη συνέχεια!
Ιδού η συνταγή της!
Υλικά:
φέτες ανανά σκουπισμένες με χαρτί κουζίνας και κομμένες καρεδάκια
ένα μέρος κρέμα σαντιγύ
ένα μέρος γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
αμύγδαλα καβουρδισμένα και καραμελωμένα
Παρασκευή:
Όπως καταλαβαίνετε απλά ανακατεύουμε τις δύο κρέμες με τον ανανά αλλά τα αμύγδαλα θα τα προσθέσουμε τελευταία στιγμή στο σκεύος όπου θα σερβίρουμε τη μερίδα γλυκού, γιατί μαλακώνουν αν μείνουν και λιώνει κι η ζάχαρή τους, δηλ.χαλάει όλη η γεύση.
Επειδή ποικίλει το πόσο γλυκό το θέλετε το επιδόρπιο, δοκιμάζετε το μίγμα κρέμας κι αν χρειάζεται προσθέστε ζάχαρη άχνη ή μέλι.
Σχετικά με τα αμύγδαλα, ο εύκολος τρόπος που ακολουθώ εγώ είναι καβούρδισμα με λίγο βούτυρο στο τηγάνι και στην συνέχεια ρίχνω ζάχαρη με μια κουταλιά νερό κι αφήνω να καραμελώσουν όσο μου αρέσει.

image

image

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2012/12/blog-post_12.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2012/12/blog-post_12.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ντιπ του ανανά…
  2. Τούρτα Γιαουρτιού με Ανανά
  3. ΓΛΥΚΟ ΑΝΑΝΑ
  4. Επιδόρπιο γιαουρτιού με κόκκινα φρούτα στο…