Μαρμελάδα Καρύδι με άγουρα καρύδια

 

Sharing is caring!

Η Μαρμελάδα Καρύδι είναι μοναδική και ασυνήθιστη, αλλά υπέροχη. Την έφτιαξα με καρύδια πράσινα, όταν ήταν τρυφερά. Αφού τα ξεπίκρισα πρώτα, μετά τα έβρασα με ζάχαρη και μπαχαρικά.

Τέλος πρόσθεσα το χυμό λεμονονιού για να μη ζαχαρώσει.

Μαρμελάδα με πράσινα καρύδια εικόνα

Μπορείτε να την απολαύσετε με χίλιους δυο τρόπους, όπως στο γιαούρτι, στις κρέμες, στα παγωτά, σε κέικ, με ψωμί με βούτυρο, μαζί με τυριά και αλλαντικά ή όπως τραβάει η όρεξη σας

Μαρμελάδα καρύδι σε μπολ εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να γίνει η μαρμελάδα καρύδι;

Στην Ελλάδα η κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε την μαρμελάδα καρύδι είναι η ίδια εποχή που φτιάχνουμε το γλυκό, δηλάδή προς το τέλος Μαΐου ανάλογα βέβαια με το κλίμα της κάθε περιοχής. Θα βρείτε πιο πολλές εξηγήσεις στην ανάρτησή μου για το Λικέρ Καρυδάκι.

Πώς έφτιαξα τη Μαρμελάδα Καρύδι

Πριν δύο χρόνια, όταν έφτιαχνα το Λικέρ Καρυδάκι και είχα αρκετά καρύδια, μου ήρθε η ιδέα. Έψαξα στο διαδίκτυο να βρω άλλες συνταγές αλλά είδα ότι δεν υπήρχε καμία συνταγή με άγουρα καρύδια.

Πειραματίστικα και πέτυχε.

Στάδιο Πρώτο – Ξεπίκρισμα

Ξεπίκρισα τα καρύδια με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε το Γλυκό Καρυδάκι.

Καθαρίζουμε τα καρυδάκια (βλέπετε το βίντεο). 

(Να φορέσετε πλαστικά γάντια, γιατί τα καρύδια βάφουν τα χέρι και παίρνει μέρες να καθαρίσουν).   

Τα τρυπάμε με μια βελόνα.

καρύδια πράσινα καθαρισμένα εικόνα

Τα βάζουμε σε μπολ με νερό να τα σκεπάσει.

Αλλάζουμε το νερό δυό φορές την ημέρα, για δύο ημέρες.   Τα καρύδια σιγά-σιγά θα αρχίσουν να μαυρίζουν.

Τα βράζουμε σταδιακά, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά, μέχρι να μαλακώσουν.   

 (Δοκιμάζουμε με βελόνα και εάν τρυπιούνται εύκολα μέχρι μέσα, σημαίνει ότι έχουν βράσει και προχωράμε για το τελικό στάδιο). 

Στάδιο Δεύτερο – Φτιάχνουμε τη Μαρμελάδα

Καρύδια βρασμένα με ζάχαρη εικόνα

Τι υλικά χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα καρύδι

Μπορείτε να αυξήσετε τη υλικά εάν θέλετε περισσότερη:

  • 500 γραμμάρια φρέσκα πράσινα καρύδια (περίπου 23 – 30 ανάλογα το μέγεθός τους)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη με πηκτίνη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε μια λεπτή στρώση από τη φλούδα.
  2. Τα τρυπάμε δύο φορές με μια βελόνα ή καλαμάκι.
  3. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να τα σκεπάσει, αλλάζοντάς τα δύο φορές κάθε μέρα. 
  4. Την Τρίτη ημέρα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό να τα σκεπάσει και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.  .
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για δύο μέρες μέχρι να μαλακώσουν. 
  6. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 
  7. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το νερό. 
  8. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη, τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  9. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  10. Πολτοποιούμε τα καρύδια με το ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  11. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
  12. Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα στο ντουλάπι. Όταν την ανοίξουμε την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε.

Ζάχαρη με πηκτίνη εικόνα

Σημείωση:

Εάν δεν έχετε ζάχαρη με πηκτίνη, μπορείτε να τρίψετε 2 πράσινα μήλα γράνι σμιθ ή άλλα μήλα και να τα βάλετε στη μαρμελάδα κατά το δεύτερο στάδιο.

Ingredients

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια φρέσκα πράσινα καρύδια (περίπου 23 – 30 ανάλογα το μέγεθός τους)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη με πηκτίνη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε μια λεπτή στρώση από τη φλούδα.
  2. Τα τρυπάμε δύο φορές με μια βελόνα ή καλαμάκι.
  3. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να τα σκεπάσει, αλλάζοντάς τα δύο φορές κάθε μέρα. 
  4. Την Τρίτη ημέρα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό να τα σκεπάσει και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.  .
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για δύο μέρες μέχρι να μαλακώσουν. 
  6. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 
  7. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το νερό. 
  8. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη, τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  9. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  10. Πολτοποιούμε τα καρύδια με το ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  11. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
  12. Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα στο ντουλάπι. Όταν την ανοίξουμε την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε.

Notes

Σημείωση:

Εάν δεν έχετε ζάχαρη με πηκτίνη, μπορείτε να τρίψετε 2 πράσινα μήλα γράνι σμιθ ή άλλα μήλα και να τα βάλετε στη μαρμελάδα κατά το δεύτερο στάδιο.

Nutrition Information

Yield 1

Serving Size 1

Amount Per Serving

Calories 2134Total Fat 1gSaturated Fat 0gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 0gCholesterol 0mgSodium 153mgCarbohydrates 555gFiber 8gSugar 500gProtein 1g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).


Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Σας άρεσε η συνταγή;

Εάν σας άρεσε η συνταγή, θα χαρούμε να μοιραστείτε τη συνταγή στα αγαπημένα σας Social Media, με τα κουμπιά που θα βρείτε στην ανάρτηση.

ΡΙΝ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Κολάζ Μαρμελάδα Καρύδι φωτογραφία

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/kopiaste/nyWW/~3/xdBGehXQB-A/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Κοπιάστε .. στην Κουζίνα μου http://feedproxy.google.com/~r/kopiaste/nyWW/~3/xdBGehXQB-A/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Χταπόδι Ριζότο
  2. Πεϊνιρλί (η Ελληνική Πίτσα σαν βαρκούλα)
  3. Οι Καλύτερες Κυπριακές Συνταγές για το…
  4. Σπάτουλα Καλαμπάκας με Κρέμα Ντιπλομάτ