ΜΠΙΣΚΟΤΑ «Follow Your Heart!»

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina
Μπισκότα καρδούλες, με γέμιση κρέμα

Είχε προηγηθεί μια καταπληκτική Κυριακάτικη εκδρομή με γεύμα πάνω στην ακρογιαλιά κι έναν ήλιο να βουτάει στη θάλασσα το δειλινό και να βάφει τα ήσυχα νερά, με χίλια χρώματα.
Αυτή την αίσθηση θέλησα να μεταφέρω αργότερα στην κουζίνα μου. Ένα μαλακό μπισκότο, με όχι έντονη γλύκα, που να βρίσκει αυτό που του λείπει, εκεί που η δαγκωματιά φτάνει στο τέρμα της και η κρέμα ξεχειλίζει στο στόμα και σκορπά δροσιά, γλύκα και 1000 αρώματα..!!

ΥΛΙΚΑ
Μπισκότο
3 κούπες αλεύρι
2 κτΣ κακάο
1 κτγ baking powder
1/4 κτγ αλάτι
125 γρ Βιτάμ soft
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κτγ vanilla extract
1/2 κούπα γάλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Κρέμα
200 γρ τυρί κρέμα
60 γρ βούτυρο
2 κτγ vanilla extract
2 κούπες ζάχαρη άχνη


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν.
Στη λεκάνη του μίξερ χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα το βιτάμ και τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα στην ίδια ένταση. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια. Μετά από λίγο τη χαμηλώνουμε τελείως και ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα από το αλεύρι.
Μόλις η ζύμη μας έρθει και γίνει μαλακιά και εύπλαστη, ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα, έτσι που να πάρει μια γλύκα η όψη του.
Σταματάμε το μίξερ και προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλάστη, την απλώνουμε σε μια επιφάνεια, σε πάχος 0,5 cm.

Με το ανάλογο κουπ – πατ κόβουμε κομμάτια και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα με την οποία έχουμε καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Με τη συγκεκριμένη δόση, γέμισα 2 ταψιά. Τα βάζουμε στο φούρνο (για 10 λεπτά) και ξεκινάμε την κρέμα.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε στον κάδο την άχνη και μόλις ενσωματωθεί, γυρνάμε την ταχύτητα στο max και την χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμη!!
Βγάζουμε τα ταψιά και αναποδογυρίζουμε τα μπισκότα.

Μόλις κρυώσουν, αλείφουμε την επιφάνεια ενός μπισκότου με κρέμα και τη σκεπάζουμε με το ταίρι του.
Βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο ψυγείο καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη και τα προσφέρουμε δροσερά.
Η αίσθηση που αφήνει κάθε δαγκωματιά, είναι απίστευτη!!

Μαλακό μπισκότο και βελούδινη, δροσερή, αρωματική, γλυκιά κρέμα…

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  2. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  3. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Live!
  4. ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ