Δείτε τη συνταγή απο Οι δυό μας στην… κουζίνα!
Στο σπίτι κάθισα φίλοι μου το πρωί και το έρριξα στη μαγειρική μιας και είχα φύλλα στο ψυγείο φρέσκα και λαχανικά που αν δεν τα έφτιαχνα θα μου χαλούσαν.Τα μπουρεκάκια αυτά τα έμαθα στη Κρήτη , την αγαπημένη μου Κρήτη και απο τότε τα κάνω με άπειρες παραλλαγές πιστέψτε με..
Τα υλικά μπορείτε να τα αντιοκαταστήσετε με διάφορα άλλα ζαρζαβάτια της αρεσκείας σας και του…ψυγείου σας. Μπορείτε να τα κάνετε με κολοκύθια ( ακόμα και το κίτρινο) , με μελίντζάνα όπως εγώ σήμερα, με μανιτάρια, με πιπεριές και κρεμμύδια, με συκωτ’άκια και λαχανικά, με κοτόπουλο που περίσεψε ακόμα και με πατάτες και ..φασολάκια! Στη σημερινή μου εκτέλεση έβαλα τα εξής:
Καθαρίζω και κόβω τις μελιτζάνες κυβάκια
Κάνω τα ίδια με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό
Σοτάρω όλα σε ένα γιογκ με ελάχιστη Φυτίνη και όταν γίνουν προσθέτω τη μουστάρδα και τη μπεσαμέλ.
Τέλος βάζω το αυγό και τα κασέρια και το αφήνω να κρυώσει
Κόβω τα φύλλα στα 4 και ετοιμάζω με 3 ασπράδια αυγών μια μαρέγκα ( με τους κρόκους. .φτιάξτε μαγιονέζα.. μη βαριέστε θα σας μαλώσω!)
Βάζω ανα δύο τα φύλλα με ..ελάχιστο βούτυρο στο πινέλο μας, ούτε να φαίνεται… και τυλίγω το μπουρεκάκι. Τα βάζω στη σειρά σε ένα δίσκο μέχρι να τα τελειώσω όλα.
Βουτάω το κάθε μπουρεκάκι στη μαρέγκα και μετά στη φρυγανιά και τα τοποθετώ σε ταψάκια μιας χρήσεως για να τα αποθηκεύσω στο καταψύκτη μου για τις..κόρες μου και για κάποιο τραπέζι ξαφνικό.
Μη βαρεθείτε φίλες μου, είναι ένας όμορφος μεζές για το τραπέζι μας και κυρίως το έχετε στο καταψύκτη ανά πάσα στιγμή σε ξαφνικό κάλεσμα.. όσο για τη γεύση του είναι πεντανόστιμο με ότι κι αν το κάνετε.Μου βγήκαν ακριβώς 28 κομμάτια και η συμβουλή μου προτιμάτε τα φρέσκα φύλλα ψυγείου και όχι κατεψυγμένα γιατί είναι άθικτα και όχι σπασμένα.
Καλή σας επιτυχία!
Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:
- μπουρεκακια μελιτζανας δρισκας