Περγαμόντο Μαρμελάδα!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

Φέτος οι …περγαμοντιές πρέπει να είναι κατάφορτες στον καρπό γιατί και πολλά περγαμόντα βρίσκω στη Λαϊκή και σε πολύ χαμηλή τιμή. Αρκεί να σας πω ότι τα προηγούμενα χρόνια η τιμή τους κυμαινόταν στα 2-3 ευρώ το κιλό και τώρα τα βρίσκω γύρω στο 1 ευρώ. Έφτιαξα και γλυκό για το οποίο κυκλοφορούν πολλές συνταγές αλλά για πρώτη φορά έφτιαξα και…μαρμελάδα! Και επειδή το αποτέλεσμα υπήρξε κάτι το ονειρεμένο που ούτε η πιο καλπάζουσα μαγειρική φαντασία μπορεί να συλλάβει, λέω να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή step by step μόνο που θα σας παρακαλέσω να μείνει αυτό μεταξύ μας γιατί έτσι και κυκλοφορήσει πλατειά θα πάνε τα περγαμόντα στα ….10 ευρώ το κιλό!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1. Ξύνουμε με έναν τρίφτη γύρω-γύρω τη φλύδα του φρούτου. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μετά αφού γεμίσουμε τη γούρνα του νεροχύτη με κρύο νερό τα αφήνουμε για μία ώρα περίπου.


2. Πάνω σε ένα πιάτο ή άλλο πρόσφορο σκεύος τα κόβουμε με το μαχαίρι στα τέσσερα όπως ακριβώς φαίνονται στη φωτογραφία.

3. Πιάνουμε τα κομμάτια ένα-ένα και με το μαχαίρι αφαιρούμε το μέσα τους μαζί με τα σπόρια, προσέχοντας όμως να μένει και λίγη ουσία πάνω στη φλύδα.

4. Τοποθετούμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και πατώντας τα με την άκρη της παλάμης τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Το μέρος αυτό της διαδικασίας απαιτεί την υπομονή μας και νομίζω ότι αξίζει γιατί δίνει στη μαρμελάδα αυτήν την σπάνια τραγανότητα που απέχει πολύ από το …νιανιά των μίξερ και των μούλτι.
5. Όσα κόβουμε τα βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίζουν.

6. Κατόπιν τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και αφού τα σκεπάσουμε με νερό τα βράζουμε για να μαλακώσουν ακόμη πιο πολύ. Όταν δούμε ότι αυτό έγινε, προσθέτουμε τη ζάχαρη (τόσο βάρος όσο περίπου βάρος έχουν τα τεμαχισμένα περγαμόντα) αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Την άλλη μέρα συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα υλικά μας να πήξουν όπως και στις λοιπές μαρμςλάδες.
Σβήνουμε το μάτι και μόλις κρυώσει σερβίρουμε σε γυάλινα βάζα …ή επειδή είναι τόσο αρωματική και τόσο νόστιμή με αυτή την ελαφριά πικράδα που έχει καθόμαστε και την τρώμε μια και έξω με ζεστό ψωμί και βούτυρο, για να μην έχουμε τις σκοτούρες της αποθήκευσης!
Καλή επιτυχία σε όσες και όσους προχωρήσουν στη συνταγή!

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κέικ με άρωμα περγαμόντο και αμύγδαλα
  2. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
  3. Ρεβανί Καρύδας με Περγαμόντο ή Ρεβανί…
  4. Μαρμελάδα ροδάκινο

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • μαρμελαδα περγαμοντο παρλιαρος
  • μαρμελαδα περγαμοντο αργυρω
  • μαρμελαδα περγαμοντο
  • περγαμοντο μαρμελαδα παρλιαρος
  • μαρμελαδα περγαμοντο αγορα